A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd vékony szeletekre vagy csíkokra, attól függően, hogy milyen textúrára vágysz.
Ha friss daikonra vagy uborkára van szükséged, válaszd azokat, amelyek nem túl érettek, mert azok frissebb ízt adnak.
A miso pasztát, rizsecetet, szójaszószt és cukrot egy tálban keverd össze, hogy sima marinádot kapj.
A miso paszta és a szójaszósz a legfontosabb ízesítők, ezért ne skimpálj velük!
A friss gyömbért reszeld le finomra, és add hozzá a marinádhoz.
A gyömbér egy kis frissességet és csípősséget ad, de vigyázz, hogy ne tedd túl sokat!
A kész marinádba tedd bele a zöldségeket, majd keverd alaposan össze, hogy minden zöldség egyenletesen befedődjön a misoszósszal.
A zöldségeknek legalább 30 percet kell pihenniük a marinádban, hogy átjárja őket a miso íze.
Helyezd a zöldségeket egy üvegedénybe, és öntsd rá a szezámolajat. Hagyj neki egy kis helyet az üveg tetején, hogy a zöldségek könnyen érintkezzenek a marináddal.
Ha szeretnéd, zárd le az üveget, és hagyd állni a hűtőben 1-2 órán keresztül, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Tálald a misozukét hidegen vagy szobahőmérsékleten, friss rizs vagy egyéb köret mellé.
A misozuke kitűnő előétel, de főétel mellé is ideális.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.