Misozuke, friss zöldségekkel, miso pasztás marinádban

Misozuke

A misozuke egy tradicionális japán savanyúság, amelyet miso pasztával és friss zöldségekkel készítenek. A miso paszta, amely fermentált szója és más összetevők keverékéből készül, kiemeli a zöldségek frissességét és gazdag umami ízt ad az ételnek. A misozuke gyakran köretként szolgál, de kiváló előétel is lehet egy japán étkezéshez. Az étel népszerű a japán konyhában, és különböző variációkban, különböző zöldségekkel készítik. Technikai tanács: A misozuke fűszerezése ízlés szerint változtatható, ha szeretnéd, csípősebbre is készítheted a chili hozzáadásával.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss zöldségek (pl. uborka, répa, daikon)
100 g Miso paszta
50 ml Rizsecet
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
1 cm Friss gyömbér
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd vékony szeletekre vagy csíkokra, attól függően, hogy milyen textúrára vágysz.

    Ha friss daikonra vagy uborkára van szükséged, válaszd azokat, amelyek nem túl érettek, mert azok frissebb ízt adnak.

    2

    A miso pasztát, rizsecetet, szójaszószt és cukrot egy tálban keverd össze, hogy sima marinádot kapj.

    A miso paszta és a szójaszósz a legfontosabb ízesítők, ezért ne skimpálj velük!

    3

    A friss gyömbért reszeld le finomra, és add hozzá a marinádhoz.

    A gyömbér egy kis frissességet és csípősséget ad, de vigyázz, hogy ne tedd túl sokat!

    4

    A kész marinádba tedd bele a zöldségeket, majd keverd alaposan össze, hogy minden zöldség egyenletesen befedődjön a misoszósszal.

    A zöldségeknek legalább 30 percet kell pihenniük a marinádban, hogy átjárja őket a miso íze.

    5

    Helyezd a zöldségeket egy üvegedénybe, és öntsd rá a szezámolajat. Hagyj neki egy kis helyet az üveg tetején, hogy a zöldségek könnyen érintkezzenek a marináddal.

    Ha szeretnéd, zárd le az üveget, és hagyd állni a hűtőben 1-2 órán keresztül, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    6

    Tálald a misozukét hidegen vagy szobahőmérsékleten, friss rizs vagy egyéb köret mellé.

    A misozuke kitűnő előétel, de főétel mellé is ideális.