Mititei sĂŒlt krumplival, zöldfƱszerekkel tĂĄlalva

Mititei sĂŒlt krumplival

A mititei egy tradicionĂĄlis romĂĄn Ă©tel, amelyet fƱszeres hĂșssal kĂ©szĂ­tenek. A szĂł \'mititei\' kicsi kolbĂĄszt jelent, Ă©s tipikusan sertĂ©s- vagy marhahĂșs keverĂ©kĂ©bƑl kĂ©szĂŒl. A mititeiket grillen vagy serpenyƑben sĂŒtik, Ă©s ĂĄltalĂĄban sĂŒlt krumplival tĂĄlaljĂĄk. Ez az Ă©tel a romĂĄn konyha egyik legismertebb Ă©s legkedveltebb fogĂĄsa, amely minden egyes falatjĂĄval igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlthĂșs (marha, sertĂ©s vagy keverve)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 50 ml Szódavíz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 600 g Burgonya
⭕ 0.5 tk. SĂł a sĂŒlt krumplinak
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny a sĂŒlt krumplinak

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt hĂșst tedd egy tĂĄlba. A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s aprĂłra vĂĄgd.

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt pĂŒrĂ©sĂ­theted is, hogy a hĂșsba jobban beĂ©pĂŒljön Ă©s ne legyenek lĂĄthatĂł darabok.

    2

    A fƱszereket (sĂł, bors, kömĂ©ny, paprika) add hozzĂĄ a darĂĄlt hĂșshoz, majd öntsd rĂĄ a szĂłdavizet. JĂłl dolgozd össze a masszĂĄt, hogy egyenletesen eloszoljanak a fƱszerek.

    A szĂłdavĂ­z segĂ­t a hĂșsmassza puhasĂĄgĂĄban Ă©s könnyebben formĂĄzhatĂłvĂĄ vĂĄlik.

    3

    FormĂĄzz kis kolbĂĄszokat (mititei formĂĄjĂșakat) a hĂșsmasszĂĄbĂłl, Ă©s pihentesd Ƒket 15-20 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha a massza tĂșl ragacsos, vizezd be a kezedet a formĂĄzĂĄshoz, hogy könnyebben menjen.

    4

    A sĂŒtƑt elƑmelegĂ­tjĂŒk 200 °C-ra. A burgonyĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s vĂĄgd hasĂĄbokra, majd öntsd egy tĂĄlba. SzĂłrd meg sĂłval Ă©s kömĂ©nnyel, Ă©s keverd jĂłl össze.

    A sĂŒlt krumpli ropogĂłsabb lesz, ha a burgonyĂĄt sĂŒtĂ©s elƑtt jĂłl megsĂłzod, Ă©s egyenletesen eloszlatod a fƱszereket.

    5

    A burgonyĂĄt helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsibe, Ă©s sĂŒsd 25-30 percig, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz.

    IdƑnkĂ©nt keverd meg a krumplit, hogy mindkĂ©t oldala egyenletesen megpiruljon.

    6

    A mititeiket egy serpenyƑben vagy grillen sĂŒsd meg 5-7 percig minden oldalĂĄn, amĂ­g szĂ©p aranybarna szĂ­nt kapnak.

    Ne sĂŒsd tĂșl a mititeiket, mert a hĂșs kiszĂĄradhat. A cĂ©l a ropogĂłs kĂŒlsƑ Ă©s szaftos belsƑ.

    7

    TĂĄlald a sĂŒlt mititeiket a ropogĂłs sĂŒlt krumplival, Ă©s Ă­zlĂ©s szerint adhatunk mellĂ© friss zöldsĂ©geket vagy joghurtot.

    A mititei friss zöldfƱszerekkel is dĂ­szĂ­thetƑ, pĂ©ldĂĄul korianderrel vagy petrezselyemmel.