Mititei sült krumplival, zöldfűszerekkel tálalva

Mititei sült krumplival

A mititei egy tradicionális román étel, amelyet fűszeres hússal készítenek. A szó \'mititei\' kicsi kolbászt jelent, és tipikusan sertés- vagy marhahús keverékéből készül. A mititeiket grillen vagy serpenyőben sütik, és általában sült krumplival tálalják. Ez az étel a román konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amely minden egyes falatjával igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha, sertés vagy keverve)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
50 ml Szódavíz
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
1 tk. Paprika
2 ek. Olívaolaj
600 g Burgonya
0.5 tk. Só a sült krumplinak
0.5 tk. Kömény a sült krumplinak

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst tedd egy tálba. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd.

    A hagymát és fokhagymát pürésítheted is, hogy a húsba jobban beépüljön és ne legyenek látható darabok.

    2

    A fűszereket (só, bors, kömény, paprika) add hozzá a darált húshoz, majd öntsd rá a szódavizet. Jól dolgozd össze a masszát, hogy egyenletesen eloszoljanak a fűszerek.

    A szódavíz segít a húsmassza puhaságában és könnyebben formázhatóvá válik.

    3

    Formázz kis kolbászokat (mititei formájúakat) a húsmasszából, és pihentesd őket 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a massza túl ragacsos, vizezd be a kezedet a formázáshoz, hogy könnyebben menjen.

    4

    A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A burgonyát hámozd meg, és vágd hasábokra, majd öntsd egy tálba. Szórd meg sóval és köménnyel, és keverd jól össze.

    A sült krumpli ropogósabb lesz, ha a burgonyát sütés előtt jól megsózod, és egyenletesen eloszlatod a fűszereket.

    5

    A burgonyát helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Időnként keverd meg a krumplit, hogy mindkét oldala egyenletesen megpiruljon.

    6

    A mititeiket egy serpenyőben vagy grillen süsd meg 5-7 percig minden oldalán, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    Ne süsd túl a mititeiket, mert a hús kiszáradhat. A cél a ropogós külső és szaftos belső.

    7

    Tálald a sült mititeiket a ropogós sült krumplival, és ízlés szerint adhatunk mellé friss zöldségeket vagy joghurtot.

    A mititei friss zöldfűszerekkel is díszíthető, például korianderrel vagy petrezselyemmel.