M&M’s Ice Cream fagylalt tálalva

M&M’s Ice Cream

Az M&M’s Ice Cream egy vidám, színes fagylaltkülönlegesség, amely főként a gyermekek, de a gyermeki lelkületű felnőttek kedvence is lehet. Az amerikai M&M’s drazsék világszerte ismert édességek, amelyek most krémes, házi fagylaltba keverve kelnek új életre. A vaníliás alap lágysága tökéletesen kiegészül az étcsokoládé reszelékkel és a roppanós cukormázas drazsékkal. A recept egyik kulcspontja, hogy a M&M’s-t csak akkor keverjük bele, amikor a fagylalt már kellően hideg és sűrű – így a drazsék színei nem oldódnak el, és megőrzik állagukat. Ez a fagylalt ideális születésnapokra, családi délutánokra vagy bármely nyári alkalomra. Tipp: a legszebb hatás érdekében tálalás előtt frissen szórj néhány M&M’s darabot a tál mellé, de soha ne közvetlenül a fagylaltra, hogy ne olvadjanak meg!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1890 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
100 g M&M’s cukordrazsé (durvára tört)
50 g Étcsokoládé (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, tejet és cukrot. Melegítsd közepes lángon, és kevergesd folyamatosan, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a cukor leégjen az edény aljára.

    2

    Vedd le a tűzről, keverd bele a vaníliakivonatot, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután tedd hűtőbe legalább 3 órára. Tipp: a jól lehűlt alap biztosítja a fagylalt krémességét.

    Ha sietsz, a keveréket jeges vízfürdőben is lehűtheted, de a hűtőben történő lehűtés a legjobb eredményt adja.

    3

    Töltsd a hideg alapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Fagylaltgép hiányában öntsd egy lapos edénybe, és 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül a fagyasztás alatt.

    A fagylaltgép nélküli módszerrel a gyakori keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását, így krémesebb lesz a fagylalt.

    4

    Amikor a fagylalt kezd megszilárdulni, keverd bele a durvára tört M&M’s darabokat és a reszelt étcsokoládét. Tipp: csak óvatosan forgasd bele, hogy a drazsék ne olvadjanak el, és roppanósak maradjanak.

    A drazsékat és a csokoládét közvetlenül a fagyasztás vége előtt keverd bele, így biztosan roppanósak maradnak.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd 5-10 percig állni szobahőmérsékleten, így könnyebben kanalazható és az ízek jobban érvényesülnek.

    Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a kanalat forró vízbe, hogy könnyebben kanalazhasd.