Karamellás mochi, frissen elkészítve

Mochi karamellás

A mochi egy klasszikus japán édesség, amely rizslisztből készül, és gyakran különböző töltelékekkel vagy szószokkal ízesítik. A karamellás mochi egy különleges változat, amely a rizsliszt golyókat édes karamell szósszal önti le, így egy gazdag és finom desszertet eredményez. Ez a változat ideális azok számára, akik szeretnék kipróbálni a japán édességeket egy édesebb és gazdagabb ízélménnyel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Gluténmentes rizsliszt (mochi liszt)
100 g Cukor
150 ml Tej
2 ek. Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Rózsavíz
4 ek. Karamell szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot egy tálban jól keverd össze.

    Használj finom rizslisztet, hogy a tészta sima és rugalmas legyen.

    2

    A tejet és a vajat melegítsd fel egy edényben, amíg a vaj teljesen el nem olvad.

    A tej ne forrjon fel, csak melegedjen fel, hogy a vaj könnyen feloldódjon.

    3

    A meleg tejet öntsd a rizsliszt keverékhez, és keverd jól össze, hogy sima tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl kemény vagy túl folyós. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a megfelelő állagot elérd.

    4

    A tésztát egy közepes lángú serpenyőben főzd, folyamatosan kevergetve, amíg sűrűsödni kezd.

    A tészta sűrűsödése közben figyelj, hogy ne égjen meg, ezért folyamatosan keverd.

    5

    Amikor a tészta elég sűrű, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.

    Hagyd, hogy a tészta hűljön le, de ne hagyd teljesen kihűlni, mert akkor nehezebb lesz formázni.

    6

    Formázz kis golyókat a tésztából, és tedd őket egy tányérra.

    A golyókat nedves kézzel formázd, hogy ne ragadjanak a kezedhez.

    7

    A karamell szószt tedd egy kis lábasba, és melegítsd fel, hogy folyékony legyen.

    Ha házi karamell szószt készítesz, ügyelj arra, hogy ne égesd meg a cukrot.

    8

    A karamell szószt öntsd a mochi golyókra, és hagyd, hogy a szósz beszívódjon.

    A karamell és mochi tökéletes párosítás, mivel az édesség és a puhaság jól kiegészítik egymást.

    9

    Tálald a karamellás mochi golyókat frissen, és élvezd a lágy, édes ízeket.

    A mochi hűtőben tárolható is, de a frissen tálalt változata a legfinomabb.