Mochi kávéval tálalva, gazdag és rugalmas desszert

Mochi kávéval

A mochi egy tradicionális japán desszert, amely rizslisztből készül, és számos változata létezik. A kávés mochi a klasszikus mochi recept modern változata, amely a kávé gazdag ízével és a kakaó sötét tónusával frissíti meg az ételt. Ez a változat egyedülálló, rugalmas textúrát ad, miközben megőrzi a mochi karakteres ízét. Tökéletes desszert bármely alkalomra, különösen a kávéimádók számára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
50 g Cukor
100 ml Kávé (erősen főzött)
150 ml Víz
2 ek. Kakaópor
1 ek. Kókuszolaj
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gluténmentes rizslisztet, cukrot, kakaóport és vaníliás cukrot egy tálban keverd össze.

    A rizsliszt és a kakaópor keverése segít, hogy a mochi egységes színű legyen.

    2

    A kávét és a vizet egy edényben keverd össze, majd lassan öntsd a száraz hozzávalókhoz, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyenek csomók.

    Fontos, hogy a kávé erősen legyen főzve, hogy az íze intenzívebb legyen.

    3

    Az elkészített tésztát egy enyhén olajozott tálba öntsd, és takard le alufóliával. Párold közepes lángon 30 percig.

    A párolás segít, hogy a mochi tészta lágy és rugalmas legyen. Ügyelj arra, hogy ne főzd túl!

    4

    Miután a mochi elkészült, hagyd kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, vágd kis kockákra.

    A kihűlés után könnyebben fel tudod szeletelni a mochit, és nem fog összetörni.

    5

    Tálald a kávés mochit egy kis kókuszolajjal meglocsolva. Ízlés szerint egy-egy kanál kávéval vagy csokoládéval is tálalhatod.

    A kókuszolaj ad egy finom, gazdag ízt a mochihoz, és kiemeli a kávé ízét.