Mogyorós-karamellás ravioli tálalva

Mogyorós-karamellás ravioli

A mogyorós-karamellás ravioli egy igazán különleges édesség, amely az olasz ravioli hagyományait ötvözi a mogyoró ropogós, karamellizált ízével. A csokoládéöntet lágy selymessége tovább fokozza az édesség gazdag ízvilágát. Az olaszok előszeretettel használják a mogyorót és a karamellt desszertekben, és ez a ravioli tökéletes választás egy ünnepi vacsorához vagy egy csésze forró kávé mellé egy hideg estén.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
640 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
20 ml Víz
1 csipet
100 g Pirított mogyoró
150 g Tejkaramella
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tejszín
30 g Olvasztott vaj
50 g Étcsokoládé (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.

    A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyebb és simább legyen. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért óvatosan adagold.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.

    A gyúrás fontos a tészta szerkezetének kialakításához. A pihentetés alatt a tészta ellazul, és könnyebben nyújtható lesz.

    3

    A töltelékhez aprítsd fel a pirított mogyorót, majd keverd össze az olvasztott tejkaramellával, a mascarponéval, a porcukorral és a vanília kivonattal, hogy egy gazdag, selymes tölteléket kapj.

    A mogyorót érdemes frissen pirítani a legjobb íz elérése érdekében. A töltelék állaga legyen sűrű, de kenhető.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a mogyorós-karamellás töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.

    A tésztát olyan vékonyra nyújtsd, amennyire csak tudod, anélkül, hogy átszakadna. A töltelék mennyisége ne legyen túl sok, különben kifolyik főzés közben.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.

    A széleket érdemes tojással megkenni a jobb tapadás érdekében. A derelyevágóval szép, egyenletes raviolikat készíthetsz.

    6

    Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    A vizet forrald fel, mielőtt a raviolikat beleteszed. Ne főzd túl a raviolikat, mert széteshetnek.

    7

    Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet. A ravioli átforgatása a vajban fokozza az ízeket.

    8

    Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá reszelt étcsokoládét, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd. A csokoládét apránként add hozzá, hogy könnyebben felolvadjon.

    9

    Tálaláskor locsold meg az étcsokoládés öntettel, és szórd meg pirított mogyoróval. Melegen fogyaszd!

    A pirított mogyoró ropogós textúrát ad a lágy raviolikhoz. Azonnal tálald a raviolikat, hogy a tészta ne száradjon ki.