Mogyoróvajas rizstészta korianderrel és szezåmmaggal díszítve

Mogyoróvajas rizstészta

Ez a mogyorĂłvajas rizstĂ©szta recept az ĂĄzsiai konyha inspirĂĄciĂłjĂĄt hozza el a konyhĂĄdba. EgyszerƱ elkĂ©szĂ­teni, Ă©s a mogyorĂłvaj gazdag, krĂ©mes Ă­ze tökĂ©letesen illeszkedik a könnyed rizstĂ©sztĂĄhoz. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs gyors vacsorĂĄkhoz, amikor valami finomra Ă©s kĂŒlönlegesre vĂĄgysz. Adj hozzĂĄ egy kevĂ©s csĂ­pƑs szĂłszt vagy zöldsĂ©geket, hogy mĂ©g egyedibbĂ© tedd.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g RizstĂ©szta
⭕ 3 ek. Mogyoróvaj
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Rizsecet
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. GyömbĂ©r (frissen reszelt)
⭕ 1 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
⭕ 1 tk. Szezámolaj
⭕ 50 ml Víz
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 1 csokor Friss koriander (opcionális)
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma (aprĂłra vĂĄgva)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a rizstésztåt forró vízbe 8-10 percre, vagy a csomagolåson talålható utasítås szerint. Ezutån szƱrd le, és tedd félre.

    Ne ĂĄztasd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert szĂ©tfƑ. Ha kĂ©sz, azonnal szƱrd le Ă©s öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel, hogy ne ragadjon össze.

    2

    Egy kis tålban keverd össze a mogyoróvajat, szójaszószt, rizsecetet, mézet, gyömbért, fokhagymåt, szezåmolajat és vizet. Addig keverd, amíg sima mårtåst nem kapsz.

    Ha a mogyorĂłvaj tĂșl sƱrƱ, melegĂ­tsd meg kicsit a mikrĂłban, hogy könnyebben keverhetƑ legyen. A vizet fokozatosan adagold, hogy ne legyen tĂșl hĂ­g a mĂĄrtĂĄs.

    3

    Egy nagy serpenyƑt vagy wokot melegĂ­ts fel közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a kĂ©sz mĂĄrtĂĄst, Ă©s fƑzd 1-2 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Közepes lĂĄngon fƑzd a mĂĄrtĂĄst, nehogy leĂ©gjen. Folyamatosan kevergesd.

    4

    Add hozzĂĄ a leszƱrt rizstĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s jĂłl forgasd össze a mĂĄrtĂĄssal, hogy minden tĂ©szta jĂłl bevonĂłdjon.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a tĂ©szta teljesen lecsepegett, mielƑtt a mĂĄrtĂĄsba teszed, kĂŒlönben felhĂ­gĂ­tja a szĂłszt.

    5

    Tålalåskor szórd meg a tésztåt szezåmmaggal, aprított zöldhagymåval, és korianderrel, ha hasznålod.

    A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyƑben, hogy intenzívebb legyen az íze.

    6

    Azonnal tålald, vagy hagyd kicsit hƱlni, mivel langyosan is finom.

    Ha kĂ©sƑbb tĂĄlalod, keverj hozzĂĄ egy kis olajat, hogy ne ragadjon össze a tĂ©szta.