A moong dal-t (sárga lencse) alaposan mosd meg, majd egy közepes lángú edényben, kevés víz hozzáadásával pirítsd meg 5-7 percig, amíg illatos nem lesz.
A lencse pirítása fokozza az ízeket és egy kicsit diós aromát ad az ételnek.
A pirított moong dal-hoz önts hozzá 1 liter vizet, és főzd alacsony lángon, amíg teljesen meg nem puhul (kb. 20 perc).
Ha gyorsan szeretnéd, használhatsz egy kuktát, amely felgyorsítja a főzési időt.
Miután a lencse megpuhult, add hozzá a tej és kókusztej keverékét, valamint a cukrot. Keverd jól össze.
A kókusztej és a tej kombinációja krémes és gazdag textúrát ad a payasamnak.
Adj hozzá kardamomot, fahéjat, és egy kevés rózsavizet a főzőléhez, majd keverd el. Főzd még 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kardamom és a rózsavíz nagyon különleges aromát adnak az ételnek, figyelj rá, hogy ne használd túl sokat belőlük.
A ghee-ben pirítsd meg a kókuszreszeléket és a fahéjrudat, amíg szép aranybarna színt kapnak. Ezután öntsd a forró payasamra.
A ghee-ban pirított kókusz egy extra ropogós textúrát ad a payasamnak, amely kiemeli az étel gazdag ízét.
Tálald a Moong Dal Payasamot melegen, és díszítsd fahéjrúddal és kókuszreszelékkel.
Ez az étel tökéletes desszertként, különleges alkalmakra, mint például indiai ünnepek vagy családi összejövetelek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.