A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A halat tetszőleges darabokra vágjuk.
Próbálj friss hozzávalókat használni, hogy intenzívebb legyen az ízvilág!
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, majd pirítsd őket üvegesre.
A fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válhat. Figyeld, hogy ne piruljon túl!
Tedd hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot. Sózd, borsozd, és párold őket 5-7 percig, amíg a paradicsom összeesik és leve is lesz.
A paradicsom és paprika párolása közben próbáld megkeverni, hogy ne égjen le az alja!
Öntsd hozzá a kókusztejet, és hagyd, hogy a leves felforrjon. Ha szükséges, állítsd be a sót és a borsot.
A kókusztej gazdag és krémes textúrát ad a levesnek. Ne hagyd túlforrni!
Tedd bele a haldarabokat, és főzd őket kb. 10 percig, amíg a hal teljesen megpuhul és átváltozik fehér színűre.
A halat ne főzd túl, mert könnyen kiszáradhat. Tartsd figyelemmel!
Szükség szerint friss lime levet facsarj rá, és szórd meg friss korianderrel. Tálald az ételt melegen, lehetőleg rizzsel vagy friss kenyérrel.
A lime friss, savanykás íze kiemeli a kókusztej édességét, míg a koriander friss ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.