Moqueca fokhagymával tálalva, friss korianderrel és lime szeletekkel

Moqueca fokhagymával

A Moqueca, Brazília híres halételének gyökerei a Bahia államból származnak, és az ottani konyha egyik legismertebb fogása. A hagyományos recept a kókusztejet, pörkölt fűszereket és halat kombinálja egy gazdag, ízes ételben. Ez a fokhagymával készült változat még karakteresebbé teszi az ételt, miközben a friss koriander és a lime frissességet ad neki. Technikai tanács: mindig használj friss, nem fagyasztott halat a legjobb íz eléréséhez. Az étel tökéletes választás egy könnyed, de ínycsiklandó vacsorához!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 ek. Olívaolaj
5 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
4 db Paradicsom
2 db Paprika
400 ml Kókusztej
500 g Hal filé
1 db Lime
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A halat tetszőleges darabokra vágjuk.

    Próbálj friss hozzávalókat használni, hogy intenzívebb legyen az ízvilág!

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, majd pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válhat. Figyeld, hogy ne piruljon túl!

    3

    Tedd hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot. Sózd, borsozd, és párold őket 5-7 percig, amíg a paradicsom összeesik és leve is lesz.

    A paradicsom és paprika párolása közben próbáld megkeverni, hogy ne égjen le az alja!

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és hagyd, hogy a leves felforrjon. Ha szükséges, állítsd be a sót és a borsot.

    A kókusztej gazdag és krémes textúrát ad a levesnek. Ne hagyd túlforrni!

    5

    Tedd bele a haldarabokat, és főzd őket kb. 10 percig, amíg a hal teljesen megpuhul és átváltozik fehér színűre.

    A halat ne főzd túl, mert könnyen kiszáradhat. Tartsd figyelemmel!

    6

    Szükség szerint friss lime levet facsarj rá, és szórd meg friss korianderrel. Tálald az ételt melegen, lehetőleg rizzsel vagy friss kenyérrel.

    A lime friss, savanykás íze kiemeli a kókusztej édességét, míg a koriander friss ízt ad az ételnek.