Mud Doughnut tálalva csokoládéval

Mud Doughnut

A Mud Doughnut egy igazán gazdag és szaftos csokoládés fánk, amely az amerikai cukrászat egyik klasszikusa. Az extra kakaó és olvasztott csokoládé kombinációja biztosítja az intenzív csokoládés ízt, amely minden falatban érezhető. A tradicionális amerikai fánkok egy változataként ez az édesség különösen népszerű az Egyesült Államokban, ahol a reggeli kávé mellé is előszeretettel fogyasztják. Ha szereted a mély, gazdag csokoládés desszerteket, ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
30 g Kakaópor
100 g Kristálycukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
120 ml Tej
50 g Vaj
100 g Étcsokoládé
1 tk. Vaníliakivonat
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és a sót. Ez lesz a száraz keverék.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást és a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és a vaníliakivonatot, majd keverd össze.

    A tojásokat érdemes szobahőmérsékletűen használni, így könnyebben felverődnek.

    3

    Olvaszd meg a vajat és az étcsokoládét alacsony hőfokon vagy vízgőz felett, majd hagyd kicsit hűlni.

    Vigyázz, hogy a csokoládé ne égjen meg! Ha vízgőz felett olvasztod, ne érjen a tál az alatta lévő vízhez.

    4

    A csokoládés-vajas keveréket öntsd a tojásos keverékhez, majd fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat. Keverd addig, amíg egynemű, lágy tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a fánkok kemények lehetnek! Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

    5

    Takard le a tésztát, és hagyd pihenni 30 percig hűvös helyen, hogy az ízek összeérjenek és a tészta megfelelő állagú legyen a formázáshoz.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    6

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánk kiszúróval szaggass belőle köröket. A közepüket egy kisebb kiszúróval vágd ki.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a fánkok kiszáradhatnak sütés közben.

    7

    Egy mély edényben hevítsd fel az olajat 170°C-ra. Ellenőrizd az olaj hőmérsékletét egy kis darab tésztával – ha azonnal feljön a tetejére és gyengéden sül, az olaj készen áll.

    Az olaj hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl alacsony, a fánkok megszívják magukat olajjal. Ha túl magas, kívül megégnek, belül nyersek maradnak.

    8

    Süsd a fánkokat 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna nem lesz. Ne zsúfold tele az edényt, hogy az olaj hőmérséklete ne csökkenjen le túlságosan.

    A fánkokat óvatosan forgasd meg, hogy ne sérüljenek meg.

    9

    A megsült fánkokat szedd ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Hagyd őket teljesen kihűlni.

    A papírtörlő helyett használhatsz rácsot is, hogy a fánkok alja is szellőzzön.

    10

    Tálald a fánkokat porított kakaóval megszórva, vagy olvasztott csokoládéval megcsorgatva a tökéletes csokis élményért!

    A fánkokat tálalhatod vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is.