Mungunzá szegfűszeggel, tálalva egy ínycsiklandó fűszeres szósszal

Mungunzá szegfűszeggel

A mungunzá egy hagyományos indiai étel, amelyet általában fűszeres szósszal és különféle zöldségekkel készítenek. A szegfűszeg gazdag aromájával és a kókusztej krémes állagával ez az étel igazán különleges ízélményt nyújt. Az indiai konyha a fűszerek széles skáláját használja, és a szegfűszeg, mint a kulcsfontosságú fűszer, kiemeli az étel gazdag ízét. Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szeretik a fűszeres, de lágy és tápláló ételeket!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Mungóbab
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk. Fűszerpaprika
2 db Szegfűszeg
200 ml Kókusztej
2 db Paradicsom
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
200 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mungóbabot főzd meg előzőleg, vagy használj konzerv mungóbabot, ha gyorsan szeretnéd elkészíteni. Ha száraz mungóbabot használsz, főzd 30-40 percig, amíg megpuhul.

    A mungóbab főzésekor egy kevés kurkumát is adhatsz a vízhez, hogy szép sárga színt kapjon.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A hagyma pirítása során érdemes alacsonyabb hőmérsékleten dolgozni, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a fűszerpaprikát és a szegfűszeget. Keverd el alaposan, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A szegfűszeget érdemes mozsárban összetörni, hogy jobban kioldódjon az aromája.

    4

    Tedd hozzá a paradicsomokat, majd főzd őket 5-7 percig, amíg levet engednek és jól összefőnek a fűszerekkel.

    Ha a paradicsomok nem elég édesek, egy csipetnyi cukorral segíthetsz a fűszeres íz kiemelésében.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a zöldség alaplevet, majd alaposan keverd össze. Hagyd, hogy a szósz felforrjon, majd add hozzá a főtt mungóbabot.

    A kókusztej gazdag ízt ad az ételnek, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl híg a szósz, ha szükséges, főzd be egy kicsit.

    6

    Főzd a keveréket 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, és az étel sűrűsödjön. Tálalás előtt ízesítsd sóval és borssal.

    Ha szeretnél egy pici extra ízt, adj hozzá friss koriandert vagy egy csipetnyi chiliport a végén.