A mungóbabot főzd meg előzőleg, vagy használj konzerv mungóbabot, ha gyorsan szeretnéd elkészíteni. Ha száraz mungóbabot használsz, főzd 30-40 percig, amíg megpuhul.
A mungóbab főzésekor egy kevés kurkumát is adhatsz a vízhez, hogy szép sárga színt kapjon.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
A hagyma pirítása során érdemes alacsonyabb hőmérsékleten dolgozni, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a fűszerpaprikát és a szegfűszeget. Keverd el alaposan, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A szegfűszeget érdemes mozsárban összetörni, hogy jobban kioldódjon az aromája.
Tedd hozzá a paradicsomokat, majd főzd őket 5-7 percig, amíg levet engednek és jól összefőnek a fűszerekkel.
Ha a paradicsomok nem elég édesek, egy csipetnyi cukorral segíthetsz a fűszeres íz kiemelésében.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a zöldség alaplevet, majd alaposan keverd össze. Hagyd, hogy a szósz felforrjon, majd add hozzá a főtt mungóbabot.
A kókusztej gazdag ízt ad az ételnek, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl híg a szósz, ha szükséges, főzd be egy kicsit.
Főzd a keveréket 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, és az étel sűrűsödjön. Tálalás előtt ízesítsd sóval és borssal.
Ha szeretnél egy pici extra ízt, adj hozzá friss koriandert vagy egy csipetnyi chiliport a végén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.