Mustáros mézes balzsamecetszósz tálalva

Mustáros mézes balzsamecetszósz

A mustáros mézes balzsamecetszósz az egyik legegyszerűbben elkészíthető öntet, amely harmonikusan egyesíti az édes, savanykás és pikáns ízeket. Az ilyen típusú szószokat eredetileg Franciaországban kezdték el népszerűsíteni, ahol a saláták és grillezett ételek kísérőjeként használták őket. Ez a recept nemcsak gyorsan elkészíthető, de rendkívül sokoldalú is, hiszen szinte bármilyen ételt feldobhatunk vele. Készítsd el otthon, és tapasztald meg a friss alapanyagok varázsát!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 ml Balzsamecet
2 ek. Méz
1 ek. Dijoni mustár
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
30 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a fokhagymát, és reszeld le vagy aprítsd finomra, hogy jól elkeveredjen a szószban.

    A fokhagymát minél apróbbra vágd vagy reszeld, hogy ne maradjanak nagyobb darabok a szószban, és az íze egyenletesen eloszoljon.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a balzsamecetet, a mézet és a dijoni mustárt. Add hozzá a fokhagymát, és keverd simára.

    Használj jó minőségű dijoni mustárt, mert ez nagyban befolyásolja a szósz ízét. A méz lehetőség szerint legyen folyékony, így könnyebben elkeveredik.

    3

    Lassú keverés közben csorgasd bele az olívaolajat, hogy a szósz emulzióvá váljon.

    Az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd bele, miközben folyamatosan kevered, így a szósz szép emulziót képez és nem válik szét.

    4

    Adj hozzá egy kevés vizet, hogy elérd a kívánt állagot, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal.

    A víz mennyiségével szabályozhatod a szósz sűrűségét. Kezdd kevés vízzel, majd szükség szerint adj hozzá többet. A frissen őrölt bors sokkal aromásabb, mint az őrölt változat.

    5

    Keverd alaposan össze, és hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Az állás alatt az ízek jobban összeérnek, és a szósz még finomabb lesz. Ha van időd, akár hosszabb ideig is állhat.

    6

    Tálald friss salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez, vagy tárold hűtőben egy légmentesen zárható üvegben.

    A légmentesen zárható üvegben a szósz hosszabb ideig friss marad a hűtőben. Felhasználás előtt érdemes átkeverni.