A diót apró darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben szárazon megpirítjuk őket.
A pirítás segít előhozni a dió természetes olajait, ami gazdagabb ízt ad a pestónak.
A rukkolát, fokhagymát, parmezán sajtot, diót, citromlevet és a sót tegyük egy turmixgépbe vagy mozsárba.
A turmixgép gyorsabb, de a mozsárban való pürésítés kézzel készített textúrát ad a pestohoz.
Adjuk hozzá az olívaolajat, és alaposan pürésítsük, amíg krémes állagot nem kapunk.
Ha túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatjuk, hogy könnyebben kenhető legyen.
Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá egy kis borsot a friss ízért.
A bors segít kiemelni a pesto frissességét, és erősíti az ízeket.
Tálaljuk az elkészült pestót tésztával, pirítósra kenve, vagy egyszerűen salátákhoz adva.
A pesto tökéletes kiegészítője mindenféle ételnek, de különösen tésztákhoz illik leginkább.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.