Pesto rukkolával és dióval, friss és zöld szósz tálalva

Pesto rukkolával és dióval

A pesto egy tradicionális olasz szósz, amely friss fűszernövényekből, olajból, diófélékből és sajtból készül. A rukkolás pesto egy modern változata, amely friss zöld ízt ad, miközben a dió gazdagítja az ízeket. A pesto sokoldalú, és nemcsak tésztákhoz illik, hanem salátákhoz, pirítósokra, vagy akár húsokhoz is remek választás. A pesto az olasz konyha egyik alapvető eleme, és az évek során számos variációban készült már.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Rukkola
50 g Dió
50 g Parmezán sajt
1 gerezd Fokhagyma
100 ml Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót apró darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben szárazon megpirítjuk őket.

    A pirítás segít előhozni a dió természetes olajait, ami gazdagabb ízt ad a pestónak.

    2

    A rukkolát, fokhagymát, parmezán sajtot, diót, citromlevet és a sót tegyük egy turmixgépbe vagy mozsárba.

    A turmixgép gyorsabb, de a mozsárban való pürésítés kézzel készített textúrát ad a pestohoz.

    3

    Adjuk hozzá az olívaolajat, és alaposan pürésítsük, amíg krémes állagot nem kapunk.

    Ha túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatjuk, hogy könnyebben kenhető legyen.

    4

    Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá egy kis borsot a friss ízért.

    A bors segít kiemelni a pesto frissességét, és erősíti az ízeket.

    5

    Tálaljuk az elkészült pestót tésztával, pirítósra kenve, vagy egyszerűen salátákhoz adva.

    A pesto tökéletes kiegészítője mindenféle ételnek, de különösen tésztákhoz illik leginkább.