Mustáros perec frissen sütve

Mustáros perec

A mustáros perec egy különleges változata a klasszikus perecnek, amely az édes és sós ízek izgalmas keverékét kínálja. A dijoni mustár intenzív íze tökéletesen illik a ropogós perectésztához, így egy igazán egyedi és pikáns snack jön létre. Az elkészítése egyszerű, de az ízélmény garantáltan mindenkit elvarázsol. Tálalható frissen, melegen, snackként vagy sörkorcsolyaként is ideális választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
7 g Szárított élesztő
1 ek. Cukor
2 tk.
250 ml Langyos víz
50 g Olvasztott vaj
2 ek. Dijoni mustár
3 ek. Étkezési szódabikarbóna

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Add hozzá a langyos vizet, az olvasztott vajat és a dijoni mustárt, majd dolgozd össze, amíg tésztává áll össze.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl meleg, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően. A langyos víz (kb. 35-40°C) az ideális.

    2

    Gyúrd a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg a duplájára nő.

    Ha nincs meleg helyed, a sütőt is bekapcsolhatod alacsony hőfokon (kb. 50°C), és ott kelesztheted a tésztát.

    3

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Formázz belőlük hosszú hengereket, majd alakítsd őket perec formává.

    A perec formázásához görgesd a tésztát egy hosszú, vékony szálba, majd formázz belőle egy hurkot, keresztezd a végeit, és nyomd a hurok aljához.

    4

    Forralj fel 1 liter vizet, vedd le a tűzről, és keverd bele a szódabikarbónát (vigyázz, habzik!).

    A szódabikarbóna segít a perecnek abban, hogy ropogós legyen a külseje.

    5

    A pereceket egyenként merítsd a szódabikarbónás vízbe 30 másodpercre, majd szedd ki és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A pereceket óvatosan szedd ki a vízből, hogy ne sérüljenek meg.

    6

    A mustárt ecsettel kend a perecek tetejére. Ügyelj arra, hogy minden egyes perec jól bevonódjon.

    Használhatsz magos mustárt is a tetejére, hogy még ízletesebb legyen.

    7

    Süsd a pereceket 200°C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Frissen a legfinomabb.

    A pereceket rácson hagyd hűlni, hogy ne ázzanak el.