Keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Add hozzá a langyos vizet, az olvasztott vajat és a dijoni mustárt, majd dolgozd össze, amíg tésztává áll össze.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl meleg, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően. A langyos víz (kb. 35-40°C) az ideális.
Gyúrd a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg a duplájára nő.
Ha nincs meleg helyed, a sütőt is bekapcsolhatod alacsony hőfokon (kb. 50°C), és ott kelesztheted a tésztát.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Formázz belőlük hosszú hengereket, majd alakítsd őket perec formává.
A perec formázásához görgesd a tésztát egy hosszú, vékony szálba, majd formázz belőle egy hurkot, keresztezd a végeit, és nyomd a hurok aljához.
Forralj fel 1 liter vizet, vedd le a tűzről, és keverd bele a szódabikarbónát (vigyázz, habzik!).
A szódabikarbóna segít a perecnek abban, hogy ropogós legyen a külseje.
A pereceket egyenként merítsd a szódabikarbónás vízbe 30 másodpercre, majd szedd ki és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A pereceket óvatosan szedd ki a vízből, hogy ne sérüljenek meg.
A mustárt ecsettel kend a perecek tetejére. Ügyelj arra, hogy minden egyes perec jól bevonódjon.
Használhatsz magos mustárt is a tetejére, hogy még ízletesebb legyen.
Süsd a pereceket 200°C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Frissen a legfinomabb.
A pereceket rácson hagyd hűlni, hogy ne ázzanak el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.