Egy közepes méretű lábasban keverd össze a narancslevet, a citromlevet, a vizet és a bodzaszörpöt.
Frissen facsart narancs- és citromlével az ital sokkal finomabb lesz.
Add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd melegítsd közepes lángon. TIPP: Ne forrald fel az italt, hogy megőrizze a bodzaszörp ízét.
Ha nincs fahéjrudad, használhatsz őrölt fahéjat is, de ebben az esetben a szűrésnél figyelj, hogy ne kerüljön a pohárba.
Főzd az italt alacsony lángon 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek. TIPP: Időnként keverd meg, hogy a méz teljesen feloldódjon.
Minél tovább főzöd, annál intenzívebb lesz az íze, de vigyázz, hogy ne égjen le.
Szűrd le az italt, és öntsd hőálló poharakba. TIPP: A szegfűszeg és a fahéjrúd eltávolításával az ital tisztább megjelenésű lesz.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot.
Díszítsd narancskarikával és egy ág bodzavirággal, ha elérhető. Tálald melegen vagy langyosan. TIPP: Egy csipet reszelt gyömbérrel különlegesebb ízt adhatsz az italnak.
A bodzavirág helyett használhatsz citromfű levelet is a díszítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.