Narancsos csokoládé tálalva egy tányéron

Narancsos csokoládé

A narancsos csokoládé a csokoládés édességek egyik legkülönlegesebb változata. A narancs frissítő íze tökéletesen kiegészíti a gazdag csokoládét, amely egyszerre krémes és intenzív. Ez a recept kiváló választás, ha egyedi desszerttel szeretnél lenyűgözni valakit, vagy különleges ajándékot készítenél. Az elkészítése egyszerű, mégis elegáns és ünnepi hangulatot áraszt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Étcsokoládé
1 db Narancshéj
50 ml Narancslé
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az étcsokoládét törd össze kisebb darabokra, és tedd egy hőálló tálba.

    Minél kisebb darabokra töröd a csokoládét, annál gyorsabban és egyenletesebben fog megolvadni.

    2

    Melegítsd fel a tejszínt egy lábosban közepes lángon, de ne forrald fel. Add hozzá a porcukrot, és keverd, amíg teljesen fel nem oldódik.

    A tejszínt ne forrald fel, mert a csokoládé kicsapódhat. A porcukrot keverd addig, amíg teljesen fel nem oldódik, hogy a csokoládékrém sima legyen.

    3

    Reszeld le a narancs héját, és add a tejszínes keverékhez. Öntsd hozzá a frissen facsart narancslevet is.

    A narancshéjat óvatosan reszeld le, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet. A frissen facsart narancslé intenzívebb ízt ad a csokoládénak.

    4

    Öntsd a forró tejszínes-narancsos keveréket az étcsokoládéra, és hagyd állni 1-2 percig, hogy a csokoládé megolvadjon.

    A forró tejszín segít a csokoládénak megolvadni. Hagyd állni 1-2 percig, hogy a csokoládé teljesen megpuhuljon.

    5

    Keverd simára a csokoládékrémet, amíg selymes állagot nem kapsz.

    Keverd lassan és óvatosan a csokoládékrémet, hogy ne kerüljön bele levegő. Ha a krém túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt.

    6

    Öntsd a keveréket egy lapos formába vagy szilikon bonbonformába, és hagyd teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.

    A lapos formát béleld ki sütőpapírral, hogy könnyebben ki tudd venni a csokoládét. A szilikon forma használata megkönnyíti a bonbonok eltávolítását.

    7

    Tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.

    A hűtés segít a csokoládénak megszilárdulni és a ízeknek összeérni.

    8

    Tálald kis darabokra törve, vagy bonbonként kínáld. Díszítheted narancshéjjal vagy csokoládéreszelékkel.

    A csokoládét tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten egy kicsit felengedni, hogy lágyabb legyen.