Forralj fel 250 ml vizet, és hagyd hűlni 2-3 percig, hogy ne legyen túl forró a tea készítéséhez.
A túl forró víz megégetheti a tealeveleket, ami keserű ízt eredményez.
Egy teáskannába vagy bögrébe helyezd a fekete teát és a szárított narancshéjat. Öntsd le a forró vízzel, majd keverd hozzá a kakaóport. TIPP: Használj szűrőt, hogy könnyebb legyen leszűrni a teát.
Ha nincs szárított narancshéjad, használhatsz friss narancshéjat is, de figyelj, hogy ne kerüljön bele a fehér része, mert keserű.
Hagyd állni a teát 3-5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tea áztatási ideje befolyásolja az ízét. Minél tovább áztatod, annál erősebb lesz.
Szűrd le a teát, és öntsd egy bögrébe. TIPP: Egy teáskanál finom szűrővel eltávolíthatod a kakaópor esetleges darabkáit.
A leszűrt tealeveleket és narancshéjat ne dobd ki, felhasználhatod komposztálásra.
Adj hozzá egy narancsszeletet, és ízesítsd mézzel ízlés szerint. TIPP: Keverd jól el, hogy a méz teljesen feloldódjon.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például barna cukrot vagy sztíviát.
Tálald forrón, és élvezd az illatos narancsos-csokoládés teát. TIPP: Egy kis tejszínhabbal vagy narancshéjjal díszítheted a bögrét a különlegesebb megjelenés érdekében.
A tea mellé kínálhatsz kekszet vagy süteményt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.