Narancsos-fahéjas kuglóf tálalva

Narancsos-fahéjas kuglóf

A narancs és a fahéj tökéletesen harmonizálnak ebben a kuglófban. A narancshéj frissessége és a fahéj meleg fűszeressége különleges ízvilágot ad ennek a puha, omlós süteménynek. A sütés során az illatok betöltik a konyhát, kellemes, otthonos hangulatot teremtve. Ez a sütemény kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ha szereted a fűszeres, házias süteményeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Kristálycukor
3 db Tojás
120 g Vaj
100 ml Tej
1 db Narancshéj (reszelt)
50 ml Narancslé
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
2 tk. Fahéj
1 csipet
20 g Porcukor (a szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy kuglófformát kivajazunk és lisztezünk.

    A kuglófforma alapos kivajazása és lisztezése elengedhetetlen, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    A narancshéjat lereszeljük, a narancs levét kifacsarjuk, majd félretesszük.

    A narancs héját csak a színes részét reszeljük le, mert a fehér része keserű.

    3

    A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

    A tojásokat addig keverjük a cukorral, amíg a keverék világosabb és krémesebb nem lesz.

    4

    Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, a reszelt narancshéjat és a narancslevet, majd simára keverjük.

    Az olvasztott vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.

    5

    A lisztet, a sütőport és a fahéjat egy külön tálban összekeverjük, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva keverjük, hogy elkerüljük a csomósodást.

    6

    A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott kuglófformában.

    A tészta egyenletes eloszlásához enyhén ütögessük a formát az asztalhoz.

    7

    Az előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyeljük a kuglófot. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takarjuk le alufóliával. A tűpróba során a tésztába szúrt hústűnek tisztán kell kijönnie.

    8

    A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelve tálaljuk.

    A kuglófot rácson hagyjuk hűlni, majd óvatosan fordítsuk ki a formából.