Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót és az élesztőt.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy az élesztő egyenletesen eloszoljon.
Melegítsd fel a tejet kézmelegre, és add hozzá az olvasztott vajat, a narancslevet és a reszelt narancshéjat.
A tej ne legyen túl forró, mert elpusztíthatja az élesztőt. A vaj ne legyen túl forró, mert megsütheti a tojásokat.
Verd fel a tojásokat, és add hozzá a nedves hozzávalókhoz. Öntsd a keveréket a száraz alapanyagokhoz, és gyúrd össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.
A meleg hely elősegíti a tészta kelését. Ha nincs meleg helyed, tedd a tésztát a sütőbe, és kapcsold be a legalacsonyabb hőfokra pár percre, majd kapcsold ki.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen körülbelül 1 cm vastagságúra, és szaggass belőle köröket egy pohár segítségével. A közepét is szúrd ki egy kisebb formával.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a fánkok szárazak lehetnek. A poharat mártsd lisztbe, hogy ne ragadjon a tésztához.
Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben 170°C-ra. Süssd a fánkokat aranybarnára, oldalanként körülbelül 2-3 perc alatt.
Az olaj hőmérsékletét tartsd egyenletesen 170°C-on. Ha az olaj túl forró, a fánkok kívül megégnek, belül nyersek maradnak. Ha az olaj nem elég forró, a fánkok megszívják magukat olajjal.
Helyezd a kisült fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat a fánkokról.
Tálalás előtt szórd meg a fánkokat porcukorral, és ízlés szerint díszítheted narancshéjjal vagy csokoládészósszal.
A fánkokat tálalás előtt hagyd egy kicsit kihűlni, különben a porcukor elolvadhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.