Öntsd a narancslevet, a gránátalmalevet és az almalevet egy közepes méretű lábasba.
Használj frissen facsart narancslevet és jó minőségű gránátalmalevet a legjobb íz érdekében. Ha nincs gránátalmaleved, használhatsz cseresznye vagy ribizlilevet is.
Add hozzá a mézet, majd közepes lángon kevergetve melegítsd fel, hogy a méz teljesen feloldódjon.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavészirupot vagy juharszirupot. Kóstold meg, és adj hozzá többet, ha szükséges.
Tedd bele a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd alacsony lángon főzd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald fel a puncsot, mert az ízek megváltozhatnak. A fűszereket teatojásba is teheted, így könnyebb lesz eltávolítani.
Vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percig, hogy még jobban kioldódjanak az aromák.
Minél tovább hagyod állni, annál intenzívebbek lesznek az ízek.
Szűrd le a puncsot egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot.
Öntsd a meleg puncsot poharakba, és díszítsd friss narancskarikákkal és gránátalmamagokkal.
A díszítéshez használhatsz más gyümölcsöket is, például almaszeleteket vagy áfonyát.
Azonnal tálald, vagy ha hidegen szeretnéd fogyasztani, hagyd kihűlni, majd hűtsd be és jéggel kínáld.
Ha hidegen tálalod, adj hozzá néhány mentalevelet a frissítő ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.