Hámozd meg és reszeld le a friss gyömbért.
A gyömbért minél finomabbra reszeled, annál jobban kiengedi az ízét a frappéban. Ha nem szereted a rostokat, használhatsz gyömbérlevet is.
Öntsd a frissen facsart narancslevet, a tejet és a mézet egy turmixgépbe.
A narancslé legyen friss, mert úgy a legfinomabb. A tej lehet növényi alapú is, például mandulatej vagy kókusztej, ha szeretnéd.
Add hozzá a reszelt gyömbért, a vaníliakivonatot és a jégkockákat.
A vaníliakivonatot óvatosan adagold, mert nagyon intenzív íze van. Kevesebb néha több! A jégkockák mennyiségétől függ a frappé sűrűsége.
Turmixold az egészet magas fokozaton, amíg krémes állagú nem lesz.
Ha a turmixolás során túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis tejet vagy narancslevet. Ha túl híg, tegyél bele még jégkockákat.
Öntsd a frappét egy magas pohárba, majd díszítsd tejszínhabbal.
A tejszínhabot közvetlenül a tálalás előtt nyomd a frappéra, hogy ne essen össze. Használhatsz növényi alapú tejszínhabot is.
Helyezz egy narancsszeletet a pohár peremére, és azonnal tálald.
A narancsszelet helyett díszítheted a frappét gyömbérrel, mentalevéllel vagy akár egy kis reszelt narancshéjjal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.