A marcipánt reszeld le, majd keverd össze a reszelt narancshéjjal és a frissen facsart narancslével. Addig gyúrd, amíg egy egységes, jól formázható krémet kapsz. Tipp: ha a massza túl lágy, kevés darált mandulával sűrítheted.
A narancshéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled. Használj jó minőségű marcipánt a legjobb ízhatás érdekében.
Gőzöld meg a bao bunokat: helyezd őket egy gőzölőbe, amely aljára sütőpapírt tettél, majd forrásban lévő víz fölött párold 5-6 percig, amíg megpuhulnak. Fontos: ne nyisd fel a fedelet főzés közben, mert megszakadhat a gőzölési folyamat.
Ha nincs gőzölőd, akkor egy szűrőt is használhatsz, amit egy lábas fölé helyezel. A sütőpapír megakadályozza, hogy a bao bunok leragadjanak.
A kész bao bunokat óvatosan nyisd szét, majd kanalazz mindegyikbe egy adag narancsos-marcipános tölteléket. Töltsd meg egyenletesen, de ne túl sokkal, hogy ne áztassa el a tésztát.
A bao bunokat óvatosan nyisd szét, hogy ne szakadjanak el. A tölteléket egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban legyen.
Tálald frissen, melegen, amikor a töltelék krémes és jól olvad a tészta belsejében. Tipp: ha extra ízhatást szeretnél, a töltelékbe kevés fahéjat vagy vaníliát is keverhetsz.
A bao bunokat tálalhatod porcukorral vagy aprított dióval is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.