Főzz le egy erős fekete teát, majd hagyd kissé hűlni.
A tea erőssége befolyásolja a punch végső ízét. Használj minőségi teát a legjobb eredményért.
Egy lábasban melegítsd fel a frissen facsart narancslevet közepes lángon.
Fontos, hogy a narancslevet ne forrald fel, mert elveszítheti a frissességét és a vitaminokat.
Add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd keverd hozzá a mézet, hogy teljesen feloldódjon.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavé szirupot, ízlés szerint.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a fekete teát, majd hagyd egy kicsit hűlni.
A hűlés során az ízek jobban összeérnek.
Öntsd hozzá a barna rumot, majd keverd össze.
A rum mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha erősebb punchot szeretnél, adj hozzá többet.
Tálalás előtt tegyél a poharakba jégkockákat, és öntsd rá az elkészült punchot.
A jégkockák opcionálisak, de ajánlott, hogy a punch hideg és frissítő legyen. Díszítheted narancsszeletekkel, citromkarikákkal vagy akár koktélcseresznyével is a tálaláskor.
Díszítsd narancsszeletekkel, és azonnal fogyaszd, hogy élvezhesd a fűszeres, narancsos-rumos punchot.
A narancsszeletek mellett díszítheted a punchot citrom- vagy limekarikákkal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.