Narancsos-vaníliás frappé krémes kávéital tejszínhabbal és narancshéjjal díszítve

Narancsos-vaníliás frappé

A narancsos-vaníliás frappé egy különleges kávéital, amely a narancs frissességét és a vanília selymes ízét ötvözi a kávé aromájával. Ez az ital tökéletes választás egy nyári reggelhez vagy egy délutáni feltöltődéshez. Az egyszerű elkészítés és az egyedi ízek garantáltan lenyűgözik az ízlelőbimbókat. Próbáld ki, és élvezd ezt az egzotikus kávéélményt otthonod kényelmében!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
100 ml Főzött kávé (kihűtött)
50 ml Narancslé (frissen facsart)
1 tk. Vaníliakivonat
100 ml Tej (növényi tej is használható)
6 db Jégkocka
1 tk. Narancshéj (reszelt, díszítéshez)
2 ek. Tejszínhab (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy turmixgépbe tedd a kihűtött kávét, a narancslevet, a vaníliakivonatot, a tejet és a jégkockákat.

    A kávét érdemes előre lefőzni és lehűteni, hogy ne olvadjon el a jég túl gyorsan.

    2

    Turmixold simára az összetevőket, amíg a jégkockák teljesen össze nem törnek. TIPP: Ha sűrűbb frappét szeretnél, adj hozzá még jégkockát.

    Ügyelj arra, hogy ne turmixold túl sokáig, mert a frappé folyósabbá válhat.

    3

    Öntsd a frappét egy magas pohárba.

    A poharat előre lehűtheted a hűtőben, hogy a frappé tovább hideg maradjon.

    4

    Díszítsd tejszínhabbal, és szórd meg reszelt narancshéjjal. TIPP: Egy narancsszelettel is feldobhatod az ital megjelenését.

    A narancshéjat közvetlenül a tálalás előtt reszeld le, hogy a legfrissebb aromákat kapd.

    5

    Tálald azonnal, és élvezd az édes és citrusos ízvilágot.

    Ha nem fogyasztod el azonnal, tedd a hűtőbe, de ne hagyd ott sokáig, mert a tejszínhab összeeshet.