Narkeler payesh kókuszos rizs puding, mandulaforgáccsal és kókuszreszelékkel díszítve.

Narkeler payesh (kókuszos)

A narkeler payesh egy tradicionális indiai desszert, amelyet főleg ünnepi alkalmakra készítenek. Az étel gazdag kókuszos ízével és krémes állagával egy igazi édességélményt kínál. A rózsavíz különleges aromájával még egyedibbé teszi az ételt, míg a kókuszreszelék és a mandulaforgács a textúráját adja. Ezt a desszertet mindenki szeretni fogja, aki szereti az indiai konyha gazdag ízvilágát, különösen a kókuszos édességeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér rizs
100 g Kókuszreszelék
600 ml Tej
150 g Cukor
1 csomag Vaníliás cukor
0.5 tk. Szerecsendió
30 g Mandulaforgács
100 ml Kókusztej
1 ek. Friss rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg víz alatt, majd tedd egy lábasba, és add hozzá a tejet.

    A rizst alaposan mosd le, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt, és a puding ne legyen túl ragacsos.

    2

    A rizst a tejjel együtt közepes lángon főzd 15-20 percig, amíg megpuhul és beszívja a tejet.

    A rizst folyamatosan kevergetve főzd, hogy ne ragadjon le az aljára.

    3

    Amikor a rizs megfőtt, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, szerecsendiót, és a kókuszreszeléket.

    A cukrot és vaníliát a legjobb az utolsó percben hozzáadni, hogy megőrizze a friss ízét.

    4

    A kókusztejet is öntsd hozzá, és add hozzá a rózsavizet is, majd jól keverd össze.

    A rózsavíz különleges, frissítő ízt ad, és egy kis egzotikus élményt ad az ételnek.

    5

    Főzd tovább alacsony lángon még 5-10 percig, amíg a krémes állagot eléri.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis tejet, hogy folyékonyabb legyen.

    6

    Tálald a kókuszos payesht friss mandulaforgáccsal és egy kevés kókuszreszelékkel a tetején.

    A mandulaforgács roppanós textúrát ad, amely jól kiegészíti a krémes pudingot.