A rizst öblítsd le hideg víz alatt, majd tedd egy lábasba, és add hozzá a tejet.
A rizst alaposan mosd le, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt, és a puding ne legyen túl ragacsos.
A rizst a tejjel együtt közepes lángon főzd 15-20 percig, amíg megpuhul és beszívja a tejet.
A rizst folyamatosan kevergetve főzd, hogy ne ragadjon le az aljára.
Amikor a rizs megfőtt, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, szerecsendiót, és a kókuszreszeléket.
A cukrot és vaníliát a legjobb az utolsó percben hozzáadni, hogy megőrizze a friss ízét.
A kókusztejet is öntsd hozzá, és add hozzá a rózsavizet is, majd jól keverd össze.
A rózsavíz különleges, frissítő ízt ad, és egy kis egzotikus élményt ad az ételnek.
Főzd tovább alacsony lángon még 5-10 percig, amíg a krémes állagot eléri.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis tejet, hogy folyékonyabb legyen.
Tálald a kókuszos payesht friss mandulaforgáccsal és egy kevés kókuszreszelékkel a tetején.
A mandulaforgács roppanós textúrát ad, amely jól kiegészíti a krémes pudingot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.