Narkeler payesh k贸kuszos rizs puding, mandulaforg谩ccsal 茅s k贸kuszreszel茅kkel d铆sz铆tve.

Narkeler payesh (k贸kuszos)

A narkeler payesh egy tradicion谩lis indiai desszert, amelyet f艖leg 眉nnepi alkalmakra k茅sz铆tenek. Az 茅tel gazdag k贸kuszos 铆z茅vel 茅s kr茅mes 谩llag谩val egy igazi 茅dess茅g茅lm茅nyt k铆n谩l. A r贸zsav铆z k眉l枚nleges arom谩j谩val m茅g egyedibb茅 teszi az 茅telt, m铆g a k贸kuszreszel茅k 茅s a mandulaforg谩cs a text煤r谩j谩t adja. Ezt a desszertet mindenki szeretni fogja, aki szereti az indiai konyha gazdag 铆zvil谩g谩t, k眉l枚n枚sen a k贸kuszos 茅dess茅geket.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
200 g Feh茅r rizs
100 g K贸kuszreszel茅k
600 ml Tej
150 g Cukor
1 csomag Van铆li谩s cukor
0.5 tk. Szerecsendi贸
30 g Mandulaforg谩cs
100 ml K贸kusztej
1 ek. Friss r贸zsav铆z

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A rizst 枚bl铆tsd le hideg v铆z alatt, majd tedd egy l谩basba, 茅s add hozz谩 a tejet.

    A rizst alaposan mosd le, hogy elt谩vol铆tsd a felesleges kem茅ny铆t艖t, 茅s a puding ne legyen t煤l ragacsos.

    2

    A rizst a tejjel egy眉tt k枚zepes l谩ngon f艖zd 15-20 percig, am铆g megpuhul 茅s besz铆vja a tejet.

    A rizst folyamatosan kevergetve f艖zd, hogy ne ragadjon le az alj谩ra.

    3

    Amikor a rizs megf艖tt, add hozz谩 a cukrot, van铆li谩s cukrot, szerecsendi贸t, 茅s a k贸kuszreszel茅ket.

    A cukrot 茅s van铆li谩t a legjobb az utols贸 percben hozz谩adni, hogy meg艖rizze a friss 铆z茅t.

    4

    A k贸kusztejet is 枚ntsd hozz谩, 茅s add hozz谩 a r贸zsavizet is, majd j贸l keverd 枚ssze.

    A r贸zsav铆z k眉l枚nleges, friss铆t艖 铆zt ad, 茅s egy kis egzotikus 茅lm茅nyt ad az 茅telnek.

    5

    F艖zd tov谩bb alacsony l谩ngon m茅g 5-10 percig, am铆g a kr茅mes 谩llagot el茅ri.

    Ha t煤l s疟r疟nek tal谩lod, adj hozz谩 egy kis tejet, hogy foly茅konyabb legyen.

    6

    T谩lald a k贸kuszos payesht friss mandulaforg谩ccsal 茅s egy kev茅s k贸kuszreszel茅kkel a tetej茅n.

    A mandulaforg谩cs roppan贸s text煤r谩t ad, amely j贸l kieg茅sz铆ti a kr茅mes pudingot.