Nasi Goreng Rákokkal, gazdag fűszerekkel, rákokkal és tojással tálalva

Nasi Goreng Rákokkal

A Nasi Goreng Rákokkal a hagyományos indonéz nasi goreng tenger gyümölcseivel készült változata. Ez az étel tökéletesen tükrözi Indonézia gazdag, fűszeres konyháját. A friss rákok és a sós szójaszósz gazdagítja a rizs ízét, míg a koriander frissessége teszi teljessé az ételt. A Nasi Goreng Rákokkal tökéletes választás azok számára, akik szeretnék élvezni a tenger gyümölcseivel készült, fűszeres ételeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
200 g Rák
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olaj
1 db Piros chili
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Koriander
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.

    A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.

    2

    A rákokat hámozd meg, és távolítsd el a beleket. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, a chilit szeleteld fel, a zöldhagymát pedig karikázd fel.

    A rákok frissessége kulcsfontosságú, ügyelj arra, hogy friss vagy megfelelően tárolt rákokat használj.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a rákokat, és pirítsd meg őket, amíg enyhén rózsaszínűek nem lesznek, kb. 5-7 perc.

    A rákokat gyorsan kell sütni, hogy ne száradjanak ki.

    4

    Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és chilit. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mivel akkor keserűvé válik.

    5

    Törj a serpenyőbe 2 tojást, és keverd össze őket, hogy rántottát készíts. Miután megsült, tedd félre a tojást.

    A tojásokat gyorsan keverd a többi hozzávalóval, hogy puha, lágy állagot kapjanak.

    6

    Tedd vissza a serpenyőbe a főtt rizst, és alaposan keverd össze a pirított rákos, tojásos keverékkel. Öntsd rá a szójaszószt, és keverd össze, hogy a rizs egyenletesen átvegye a fűszereket.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.

    7

    Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!