A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.
A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.
A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, a chilit szeleteld fel, a zöldhagymát pedig karikázd fel.
A vöröshagymát gyorsan pirítsd meg, hogy megőrizzük az édességét, és ne keseredjen meg.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a fokhagymát és a chilit, majd pirítsd őket 2-3 percig.
A fokhagyma megégése elkerülése érdekében alacsonyabb lángon is piríthatod.
Törd fel a tojásokat, és keverd őket egy kicsit. Öntsd a serpenyőbe, és készíts belőlük lágy rántottát, majd tedd félre.
A tojásokat gyorsan keverd, hogy puha és krémes állagot kapj.
A serpenyőbe add hozzá a főtt rizst, és keverd össze a tojással. Öntsd rá a szójaszószt, és pirítsd a rizst, hogy átvegye a fűszereket.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.
Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.
A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.