Nasi Goreng Tojással, gazdag fűszerekkel és tojással tálalva

Nasi Goreng Tojással

A Nasi Goreng egy hagyományos indonéz étel, amely a rizs és a fűszerek tökéletes keverékével készült. A tojásos változat különösen népszerű, mivel egyszerre friss és gazdag ízvilágú. A tojás puhítja és gazdagítja az ételt, míg a szójaszósz adja meg a mélységet és a sós ízt. A Nasi Goreng egy gyors és egyszerű étkezés, amely minden étkezésnél tökéletes választás, ha valami ínycsiklandóra vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
3 db Tojás
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olaj
1 db Piros chili
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Koriander
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.

    A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, a chilit szeleteld fel, a zöldhagymát pedig karikázd fel.

    A vöröshagymát gyorsan pirítsd meg, hogy megőrizzük az édességét, és ne keseredjen meg.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a fokhagymát és a chilit, majd pirítsd őket 2-3 percig.

    A fokhagyma megégése elkerülése érdekében alacsonyabb lángon is piríthatod.

    4

    Törd fel a tojásokat, és keverd őket egy kicsit. Öntsd a serpenyőbe, és készíts belőlük lágy rántottát, majd tedd félre.

    A tojásokat gyorsan keverd, hogy puha és krémes állagot kapj.

    5

    A serpenyőbe add hozzá a főtt rizst, és keverd össze a tojással. Öntsd rá a szójaszószt, és pirítsd a rizst, hogy átvegye a fűszereket.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.

    6

    Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!