Nasi Goreng Uborkával, gazdag fűszerekkel és friss uborkával tálalva

Nasi Goreng Uborkával

A Nasi Goreng Uborkával Indonézia híres ételének egy különleges változata, amely az uborka frissességét adja hozzá. Az étel autentikus nasi goreng ízeket tartalmaz, miközben az uborka friss, hűsítő ízével még különlegesebbé válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
200 g Csirke mell filé
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olaj
1 db Piros chili
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Koriander
1 ek. Szezámmag
1 db Uborka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.

    A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.

    2

    A csirkét vágd apró kockákra. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, a chilit szeleteld fel, a zöldhagymát pedig karikázd fel. Az uborkát hámozd meg és vágd kis kockákra.

    Az uborkát frissen vágd fel, hogy megtartja roppanós állagát és friss ízét a nasi gorengben.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a csirkét, és pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz, kb. 5-7 perc.

    A wokot erős lángon használd, hogy a csirke gyorsan megsüljön anélkül, hogy kiszáradna.

    4

    Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és chilit. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert keserűvé válhat.

    5

    Törj a serpenyőbe 2 tojást, és keverd össze őket, hogy rántottát készíts. Miután megsült, tedd félre a tojást.

    A tojásokat gyorsan keverd a többi hozzávalóval, hogy puha, lágy állagot kapjanak.

    6

    Tedd vissza a serpenyőbe a főtt rizst, és alaposan keverd össze a pirított húsos, tojásos keverékkel. Öntsd rá a szójaszószt, és keverd össze, hogy a rizs egyenletesen átvegye a fűszereket.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.

    7

    Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!

    8

    A felkockázott uborkát add hozzá az ételhez, és keverd össze, hogy friss ízt adjon a nasi gorengnek.

    Az uborka frissessége és enyhe hűsítő hatása tökéletesen illik a fűszeres rizshez.