Ha a főtt rizst még nem készítetted el, főzd meg a rizst előírás szerint. Ízlés szerint keverhetsz bele egy kevés sushi ecetet a rizshez, hogy enyhén savanykás legyen.
Használj japán rövid szemű rizst – jobban tapad és harmonizál a nattó állagával.
Az avokádót vágd félbe, magozd ki, és kanállal kanalazd ki a húsát. Kockázd fel kb. 1-2 cm-es darabokra.
Az avokádó akkor jó, ha enyhén puha nyomásra – ne legyen túlérett, mert pépessé válik keverés közben.
A nattót keverd össze a szójaszósszal, és ha szereted a csípőset, egy kevés wasabival. Keverés közben nyálkás állagot kap – ez teljesen normális.
Minél tovább kevered a nattót, annál nyúlósabb és intenzívebb lesz az íze – 20-30 másodperc ajánlott.
Egy tálba halmozd a meleg rizst, majd kanalazd rá a fűszerezett nattót és a felkockázott avokádót.
Ne keverd össze előre – szebb tálalás érhető el, ha rétegezve kínálod, és evés közben keveri össze a fogyasztó.
Szórd meg a tetejét zöldhagymával és pirított szezámmaggal. Azonnal tálald, frissen a legízletesebb.
Tálalás előtt locsolhatsz még kevés szójaszószt vagy citromlevet a tetejére, hogy frissebb ízhatást kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.