Nattó fermentált zöldségekkel tálalva, szezámmaggal és korianderrel díszítve

Nattó fermentált zöldségekkel

A nattó, egy japán fermentált szója étel, amely gazdag probiotikumokban, már évszázadok óta szerepel az ázsiai konyhákban. A natto ízvilága erőteljes, és a fermentált zöldségek, mint a kimchi, együtt egy olyan ételt alkotnak, amely tápláló, egészséges és gazdag tápanyagokban. Az étel nemcsak finom, hanem segíthet az emésztésben, mivel a benne lévő probiotikumok elősegítik a bélflóra egészségét. A natto és a fermentált zöldségek kombinációja egy rendkívül különleges ételt alkot, amely mindenki számára ideális választás, aki szeretne egy különleges és ínycsiklandó fogást kipróbálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Nattó
100 g Kimchi
1 db Cékla
1 db Sárgarépa
150 g Fehér káposzta
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szezámmag
1 ág Friss koriander
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Rizsecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát és a sárgarépát hámozd meg, majd reszeld le vékony szeletekre vagy apró kockákra.

    A céklát érdemes kesztyűben hámozni, hogy elkerüld a színeződést a kezedről. A reszelés során figyelj arra, hogy a zöldségek egyenletesek legyenek.

    2

    A fehér káposztát vágd vékony csíkokra, és tedd egy nagy tálba. Keverd össze a reszelt céklát és sárgarépát a káposztával.

    Ha szeretnéd, a káposztát előre enyhén sózhatod, hogy kissé fonnyadjon, ez segíthet az ízek összeérlelésében.

    3

    A kimchi-t vágd kisebb darabokra, és keverd hozzá a zöldségekhez. A kimchi fokozza az étel savanykás ízét és extra fermentált tápanyagokat ad.

    Ha a kimchi túl csípős, csökkentsd a mennyiségét, vagy válassz enyhébb fajtát.

    4

    A nattót tedd egy kis tálba, és keverd össze a szójaszószsal és a rizsecettel. Ezzel a keverékkel még gazdagabbá válik az étel umami íze.

    A nattó jellegzetes íze nagyon különleges, próbáld hozzá adagolni a szójaszószt, hogy egyensúlyozza ki az erősebb savanyú és fűszeres ízeket.

    5

    Az elkészült fermentált zöldségekhez add hozzá a nattót, és alaposan keverd össze, hogy minden összetevő jól összefonódjon.

    Ne keverd túl erősen, hogy a nattó ne veszítse el az egyedi textúráját.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a kész ételt szezámmaggal és friss korianderrel. A szezámmag extra ropogósságot ad, a koriander pedig friss, zöld ízt kölcsönöz a fogásnak.

    Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted más friss fűszernövénnyel, például petrezselyemmel.

    7

    Tálald az ételt frissen, vagy hagyd pihenni egy kicsit, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    Ez az étel ideális előételként, vagy egészséges főételként is fogyasztható. Ha marad, hűtőben egy napig tárolhatod.