Neapolitan Ice Cream tálalva

Neapolitan Ice Cream

A Neapolitan Ice Cream egy olasz eredetű fagylalt, amely három klasszikus ízből áll: vanília, csokoládé és eper. Az édesség a 19. század végén vált népszerűvé, és azóta az egyik legkedveltebb fagylalt variációvá vált a világ számos országában. A háromféle fagylaltot gyakran egymás mellé tálalják, hogy az ízek és színek harmonizáljanak. A recept könnyen elkészíthető otthon, és tökéletes választás a forró nyári napokra, amikor egy hűsítő, ínycsiklandó desszertre van szükség.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Vanília fagylalt
200 g Csokoládé fagylalt
200 g Eper fagylalt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: válassz háromféle fagylaltot, például vaníliát, csokoládét és epret. Ha házilag készíted, hagyd a fagylaltokat picit lágyulni, hogy könnyebben formázhatók legyenek.

    A bolti fagylaltot is érdemes kicsit felengedni, hogy könnyebben rétegezhető legyen.

    2

    Ha házi fagylaltot készítesz, mindhárom ízt külön-külön készítsd el, és tedd őket egyenletes rétegekbe egy fagyasztóformába.

    A házi fagylaltokhoz használj jó minőségű alapanyagokat a legjobb ízhatás érdekében.

    3

    Ha bolti fagylaltot használsz, helyezd a három különböző fagylaltot egymás mellé egy tálcán vagy tálban, ügyelve arra, hogy minden íz külön réteget képezzen.

    A bolti fagylaltot egyforma mennyiségben rétegezd, hogy szép legyen a végeredmény.

    4

    Szép sorban rétegezd a fagylaltokat, először a vaníliát, majd a csokoládét és végül az epret. Minden réteget simíts el, hogy egyenletes legyen.

    Használj egy spatulát vagy kést a rétegek elsimításához.

    5

    Miután a fagylaltokat rétegezted, tedd a fagyasztóba és hagyd őket legalább 4 órán keresztül, hogy megszilárduljanak.

    A hosszabb fagyasztási idő biztosítja, hogy a rétegek ne olvadjanak össze.

    6

    Miután a fagylaltok megfagytak, a Neapolitan Ice Cream készen áll a tálalásra. Szeleteld fel, és tálald azonnal.

    A szeleteléshez használj meleg vízbe mártott kést, így könnyebben vághatod a fagylaltot.