Niku jaga sárgarépával, japán marhahúsos étel, tálalva egy szép tányérban

Niku jaga sárgarépával

A Niku Jaga egy klasszikus japán étel, amelyet hagyományosan marhahússal, sárgarépával és burgonyával készítenek. Az étel gyakran fogyasztják családi ebédeken, és a japán konyha egyik kedvenc comfort food-ja. A Niku Jaga alapja a gazdag, édes-sós szójaszószban főtt hús és zöldségek kombinációja, amely tökéletesen illik a japán rizshez. Az étel egyszerű, de rendkívül ízletes, és egy igazi étkezési élményt ad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
500 ml Víz
2 db Burgonya
1 tk. Tengeri alga (ízlés szerint)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra vagy kockákra, a hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A hús méretének apróra vágása segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják.

    2

    A sárgarépát és a burgonyát hámozd meg, majd vágd őket vékony szeletekre vagy kis kockákra.

    A zöldségek egyenletes szeletelése biztosítja, hogy minden egyenletesen főjön.

    3

    Egy nagyobb lábasban hevíts egy kis olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása segít intenzívebb ízt adni a fogásnak.

    4

    Add hozzá a marhahúst a lábashoz, és pirítsd meg, amíg a hús minden oldala meg nem barnul.

    A hús pirítása fontos, mert így jobban megőrzi az ízét és szaftos marad.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot, és a vizet. Keverd jól össze, majd add hozzá a sárgarépát és a burgonyát.

    A mirin és a szójaszósz adja a gazdag umami ízt, ami a japán konyha jellegzetessége.

    6

    Forrald fel a keveréket, majd takard le, és főzd közepes lángon 25-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a tengeri algával, hogy friss ízt adjon neki.

    Az alga nemcsak ízesíti az ételt, hanem szép zöld színt is ad neki.