A marhahúst vágd vékony csíkokra vagy kockákra, a hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A hús méretének apróra vágása segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják.
A sárgarépát és a burgonyát hámozd meg, majd vágd őket vékony szeletekre vagy kis kockákra.
A zöldségek egyenletes szeletelése biztosítja, hogy minden egyenletesen főjön.
Egy nagyobb lábasban hevíts egy kis olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása segít intenzívebb ízt adni a fogásnak.
Add hozzá a marhahúst a lábashoz, és pirítsd meg, amíg a hús minden oldala meg nem barnul.
A hús pirítása fontos, mert így jobban megőrzi az ízét és szaftos marad.
Öntsd hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot, és a vizet. Keverd jól össze, majd add hozzá a sárgarépát és a burgonyát.
A mirin és a szójaszósz adja a gazdag umami ízt, ami a japán konyha jellegzetessége.
Forrald fel a keveréket, majd takard le, és főzd közepes lángon 25-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.
Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet.
Tálalás előtt szórd meg a tengeri algával, hogy friss ízt adjon neki.
Az alga nemcsak ízesíti az ételt, hanem szép zöld színt is ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.