Nolen gur moa pálmacukorral és kókuszreszelékkel tálalva

Nolen gur moa (pálmacukorral)

A Nolen gur moa egy hagyományos bengáli édesség, amelyet pálmacukorral és kókusztejjel készítenek. Az étel gazdag, krémes és édes, és különösen népszerű a bengáli régióban. A pálmacukor különleges íze és a kókusztej krémessége egyedülálló desszertet alkot. A Nolen gur moa általában ünnepi alkalmakkor készül, és az egyik legkedveltebb bengáli édesség.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
150 g Pálmacukor
300 ml Kókusztej
100 ml Víz
50 g Kókuszreszelék
1 rúd Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet egy tálban keverd össze a vízzel és kókusztejjel, hogy egy sima, csomómentes masszát kapj.

    Ha csomósodik a massza, egy szitán átszűrheted, hogy teljesen sima legyen.

    2

    A pálmacukrot és a fahéjat tedd egy kis lábasba, és melegítsd, amíg a cukor feloldódik és szirupos állagú nem lesz.

    A pálmacukor lassan olvad, figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    3

    Miután a cukor feloldódott, add hozzá a rizsliszt és kókusztej keverékét, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg a massza besűrűsödik.

    Folyamatos keverés mellett, alacsony hőmérsékleten főzd, hogy elkerüld a leégést.

    4

    Amikor a massza elég sűrűsödött, vedd le a tűzről és hagyd pihenni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis kókusztejet vagy vizet, hogy simább legyen.

    5

    Tálald a Nolen gur moa-t egy kis kókuszreszelékkel megszórva. Az ételt legjobb langyosan fogyasztani.

    A kókuszreszelék ad egy kis textúrát és extra ízt a desszertnek.