A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.
Ne használj túl forró vizet, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A langyos víz ideális.
A gluténmentes lisztet, sót és a tojást keverd össze egy nagy tálban, majd öntsd hozzá a feloldott élesztőt és a tejet. Gyúrd össze a tésztát.
A gluténmentes tészta gyakran ragadós, de ne aggódj, ha nem lesz olyan sima, mint a hagyományos tészta.
Hagyd pihenni a tésztát egy meleg helyen 1 órán keresztül, hogy megkeljen.
A tészta akkor jó, ha szépen megemelkedik és buborékokat képez.
A megkelt tésztát oszd kisebb darabokra, majd formálj belőlük kis golyókat.
A tészta darabokat próbáld egyenlő méretűre formálni, hogy egyenletesen süljenek.
Nyújtsd ki a tésztát, és közepére kanalazz egy kis Nutellát, majd zárd be, hogy a Nutella ne folyjon ki.
Ne tegyél túl sok Nutellát, mert kifolyhat sütés közben.
A formázott golyókat forró olajban süsd ki mindkét oldalon aranybarnára.
A forró olaj segít abban, hogy kívül ropogós, belül pedig krémes legyen a Hotteok.
Miután kisültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsiradékot.
Tálald az elkészült Nutella Hotteokokat melegen, és élvezd a krémes Nutella tölteléket.
Ez a sütemény frissen, még melegen a legfinomabb, amikor a Nutella lágy és olvadékony.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.