Nutellás diókrém torta csokoládébevonattal és dióval díszítve

Nutellás diókrém torta

A Nutella és a dió tökéletes párost alkot, hiszen a dió karakteres, enyhén édeskés íze remekül kiegészíti a mogyorós-csokoládés krémet. Ez a torta az olasz és francia cukrászat inspirációjából született, ahol a dió és a csokoládé kombinációja hagyományosan kedvelt desszertalap. Ez az édesség különleges alkalmakra, ünnepekre vagy egyszerűen csak egy kényeztető desszertként is tökéletes választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
250 g Finomliszt
100 g Darált dió
150 g Kristálycukor
1 cs. Sütőpor
1 tk. Szódabikarbóna
1 csipet
4 db Tojás
200 ml Tej
150 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
80 g Porcukor
200 g Nutella
250 ml Tejszín
150 g Étcsokoládé
50 g Aprított dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.

    A sütőpapír segít abban, hogy a torta könnyen kijöjjön a formából. Ha nincs sütőpapírod, lisztezd ki a kivajazott formát.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a darált diót.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor és a szódabikarbóna egyenletesen oszlik el a tésztában, ami egyenletesebb kelést eredményez.

    3

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a tejet és a vaníliás cukrot.

    A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Ez segít abban, hogy a torta könnyű és puha legyen.

    4

    Fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és keverd simára.

    A száraz hozzávalókat szitáld a nedves hozzávalókhoz, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lehet.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.

    A sütési idő változhat a sütőtől függően. A tűpróba azt jelenti, hogy szúrj egy fogpiszkálót a torta közepébe. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki, a torta megsült.

    6

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vágd ketté.

    A tortát csak akkor vágd ketté, ha teljesen kihűlt, különben könnyen összetörhet. Használj éles, recés kést a vágáshoz.

    7

    Készítsd el a diókrémet: verd fel a tejszínt, majd keverd bele a Nutellát és a porcukrot.

    A tejszínt jól hűtsd le, mielőtt felvered, hogy könnyebben keményedjen meg. A Nutellát felhasználás előtt tedd szobahőmérsékletre, hogy könnyebben keverhető legyen.

    8

    Kend meg az alsó tortalapot a Nutellás diókrémmel, majd helyezd rá a második lapot.

    A krémet egyenletesen kend el a tortalapon. Ne tegyél túl sok krémet, mert akkor kifolyhat a tortából.

    9

    Készítsd el a csokoládébevonatot: forrósítsd fel a tejszínt, és öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd simára.

    A tejszínt ne forrald, csak forrósítsd fel. Az étcsokoládét apróra törd, hogy könnyebben olvadjon. Ha a csokoládé nem olvad fel teljesen, tedd a keveréket néhány másodpercre a mikrohullámú sütőbe.

    10

    Vond be a tortát a csokoládékrémmel, majd szórd meg aprított dióval, és hűtsd legalább 1 órán át.

    A csokoládékrém egyenletes eloszlatásához használj egy hosszú pengéjű kést vagy spatulát. A dióval való megszórás előtt a krémet érdemes kicsit meghűteni, hogy a dió ne süllyedjen bele.