Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.
A sütőpapír segít abban, hogy a torta könnyen kijöjjön a formából. Ha nincs sütőpapírod, lisztezd ki a kivajazott formát.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a darált diót.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor és a szódabikarbóna egyenletesen oszlik el a tésztában, ami egyenletesebb kelést eredményez.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a tejet és a vaníliás cukrot.
A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Ez segít abban, hogy a torta könnyű és puha legyen.
Fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és keverd simára.
A száraz hozzávalókat szitáld a nedves hozzávalókhoz, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lehet.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.
A sütési idő változhat a sütőtől függően. A tűpróba azt jelenti, hogy szúrj egy fogpiszkálót a torta közepébe. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki, a torta megsült.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vágd ketté.
A tortát csak akkor vágd ketté, ha teljesen kihűlt, különben könnyen összetörhet. Használj éles, recés kést a vágáshoz.
Készítsd el a diókrémet: verd fel a tejszínt, majd keverd bele a Nutellát és a porcukrot.
A tejszínt jól hűtsd le, mielőtt felvered, hogy könnyebben keményedjen meg. A Nutellát felhasználás előtt tedd szobahőmérsékletre, hogy könnyebben keverhető legyen.
Kend meg az alsó tortalapot a Nutellás diókrémmel, majd helyezd rá a második lapot.
A krémet egyenletesen kend el a tortalapon. Ne tegyél túl sok krémet, mert akkor kifolyhat a tortából.
Készítsd el a csokoládébevonatot: forrósítsd fel a tejszínt, és öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd simára.
A tejszínt ne forrald, csak forrósítsd fel. Az étcsokoládét apróra törd, hogy könnyebben olvadjon. Ha a csokoládé nem olvad fel teljesen, tedd a keveréket néhány másodpercre a mikrohullámú sütőbe.
Vond be a tortát a csokoládékrémmel, majd szórd meg aprított dióval, és hűtsd legalább 1 órán át.
A csokoládékrém egyenletes eloszlatásához használj egy hosszú pengéjű kést vagy spatulát. A dióval való megszórás előtt a krémet érdemes kicsit meghűteni, hogy a dió ne süllyedjen bele.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.