Nutellás palacsinta tálalva

Nutellás palacsinta

A palacsinta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, és a Nutellával töltött változat minden csokoládérajongó álma. A Nutella krémes, mogyorós-csokoládés ízvilága tökéletesen kiegészíti a puha palacsintát, így egy igazán kényeztető desszert születik. Ez a recept ideális választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy gyors, édes vacsorára is. Készítsd el otthon, és élvezd a Nutellás palacsinta minden falatját!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
30 g Kristálycukor
1 csipet
20 ml Olaj
150 g Nutella
30 g Vaj
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a kristálycukrot.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós a tészta.

    2

    Adj hozzá két tojást, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A tej fokozatos hozzáadásával elkerülheted a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne a tészta, szűrd át.

    3

    Öntsd hozzá az olajat, majd hagyd pihenni a tésztát legalább 15 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés segít a lisztnek felszívni a nedvességet, így a palacsinta lágyabb lesz.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal.

    A serpenyőnek megfelelően forrónak kell lennie, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég forró, a palacsinta ragadni fog.

    5

    Egy merőkanál segítségével önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el, hogy vékony palacsintát kapj.

    A palacsinta vastagsága ízlés kérdése, de a vékony palacsinta könnyebben sül át.

    6

    Süsd a palacsintát 1-2 percig, amíg az alja aranybarnára pirul, majd óvatosan fordítsd meg, és süsd további 1 percig a másik oldalát.

    A palacsinta akkor jó, ha az alja aranybarna, és a szélei elkezdenek felválni a serpenyőről.

    7

    A megsült palacsintákat kend meg olvasztott vajjal, majd egyenletesen kend rá a Nutellát.

    Az olvasztott vajjal megkent palacsinta puhább és ízletesebb lesz. A Nutellát szobahőmérsékleten könnyebb kenni.

    8

    Tekerj fel vagy hajts össze minden palacsintát, majd szórd meg porcukorral a tálalás előtt.

    A palacsintákat tetszés szerint feltekerheted vagy összehajthatod. A porcukorral megszórt palacsinta szebb és finomabb.

    9

    Tálald melegen, friss gyümölccsel vagy egy kevés extra Nutellával díszítve.

    A friss gyümölcs és az extra Nutella még finomabbá teszi a palacsintát. Tálald azonnal, amíg meleg!