Okonomiyaki újhagymával, egyenletesen sütve, friss káposztával és tavaszi hagymával tálalva

Okonomiyaki újhagymával

Az Okonomiyaki egy hagyományos japán étel, melyet sokféleképpen készítenek, és a tavaszi hagymás változat az egyik legfrissebb és legízletesebb változata. A friss káposzta és a tojás kombinációja egyedi ízt ad a tésztának, míg a hagyma hozzáadása fokozza az étel frissességét és gazdag textúráját. A japán konyha szimbóluma, ideális gyors étkezésként vagy különleges alkalmakra, amikor valami könnyed és mégis különleges ételt keresel. A tartármártás és a hagyma kombinációja kiemeli az étel ízét!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Liszt
150 g Fehér káposzta
2 db Tojás
100 ml Víz
1 ek. Sütőpor
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olaj
3 ek. Tartármártás
2 szál Tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy finomra vágod a káposztát és a tavaszi hagymát. A tavaszi hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    A káposzta aprításakor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagy darabok, hogy szépen át tudjon sülni.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a vizet és a szójaszószt. A tésztának lágy, de nem túl folyós állagúnak kell lennie.

    A tésztát ne keverd túl, mert akkor elveszti a könnyű állagát.

    3

    Verd fel a tojásokat, és add hozzá a tésztához. Jól keverd el, hogy minden összetevő összeérjen.

    A tojások felverése segít a tészta könnyű és puha állagának elérésében.

    4

    Most add hozzá az apróra vágott káposztát és tavaszi hagymát, majd keverd bele alaposan.

    Figyelj arra, hogy a hagyma egyenletesen eloszoljon a tésztában, így minden falat ízletes lesz.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat. Öntsd a tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen simítsd el, hogy kerek formát kapj.

    Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe, hogy elkerüld a tészta túlsütését vagy nem egyenletes sülését.

    6

    Süsd a tésztát 5-7 percig, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.

    Használj egy lapátot vagy spatulát a tészta megfordításához, hogy ne törjön el.

    7

    Amikor kész, tedd ki a tányérra, és öntsd rá a tartármártást.

    Tálalás előtt szórhatsz rá extra tavaszi hagymát a friss ízért!