A paradicsomot vágd vékony szeletekre, a mozzarellát szeleteld fel, és a friss bazsalikomot mosd meg.
A paradicsom legyen érett, de ne túl puha, hogy ne áztassa el a zsemlét.
A darált marhahúst keverd össze az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal, majd formázz belőle két egyenlő méretű pogácsát.
A húspogácsákat ne gyúrd túl, mert kemények lesznek. Csak annyira keverd össze, hogy összeálljanak.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokra, és egy kevés olívaolajat téve rá süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák nem lesznek.
A húspogácsákat ne nyomkodd le sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.
Az utolsó percben helyezz egy szelet mozzarellát a húsra, hogy szépen ráolvadjon.
Ha nincs fedőd, tegyél egy kevés vizet a serpenyőbe és fedd le egy nagyobb fémtállal. A keletkező gőz segít a sajtnak gyorsabban megolvadni.
A hamburgerzsemléket vágd félbe, és pirítsd meg a belső oldalukat egy száraz serpenyőben vagy grillen kb. 1 percig.
A zsemléket ne pirítsd túl, mert kemények lesznek. Csak addig pirítsd, amíg éppen aranybarna nem lesz.
Kend meg a zsemle alsó részét pestóval, majd helyezd rá a rukkolát és a húspogácsát.
A pestót ízlés szerint variálhatod, használhatsz bazsalikomos, paradicsomos vagy akár articsókás pestót is.
Tedd rá a paradicsomszeleteket és a friss bazsalikomleveleket.
A paradicsom helyett használhatsz aszalt paradicsomot is a még intenzívebb ízért.
Csorgasd meg balzsamecetes krémmel, majd zárd le a zsemle tetejével.
A balzsamecetes krém helyett használhatsz balzsamecet redukciót is.
Azonnal tálald, hogy az ízek tökéletesen harmonizáljanak.
Egy pohár olasz vörösborral tökéletes kísérője ennek a hamburgernek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.