A bao bucikat gőzpárolóban melegítsd át kb. 6-8 percig, amíg teljesen átpuhulnak. Ha nincs gőzpárolód, használj egy hőálló szűrőt, amit forró víz fölé helyezel, és fedd le fedővel. Vigyázz, hogy ne érjen vízhez a buci alja!
Ha nincs gőzpárolód, és a szűrős megoldást választod, tegyél egy konyharuhát a fedő alá, hogy felfogja a lecsapódó vizet, és ne áztassa el a bucikat.
A mozzarellát reszeld le vagy tépkedd kisebb darabokra. Tipp: ha túl nedves, konyhai papírtörlővel itasd le, így nem áztatja el a tésztát később.
Használj alacsony nedvességtartalmú mozzarellát, ha teheted, mert az kevésbé áztatja el a tésztát. A friss mozzarella helyett a szárazabb, reszelt változat is jó választás lehet.
A fenyőmagot száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsd aranybarnára 2-3 perc alatt, folyamatosan kevergetve. Ezzel intenzívebb, diós aromát kapsz.
A fenyőmag nagyon hamar megég, ezért figyelj rá oda, és folyamatosan kevergesd. Akár egy kevés vajat is adhatsz hozzá a pirításhoz, hogy még ízletesebb legyen.
A meggőzölt bao bucikat óvatosan nyisd szét, vigyázva, hogy ne szakadjanak el. Kanalazz bele egy adag bazsalikomos pestót, majd szórd meg mozzarellával, és szórd meg a pirított fenyőmaggal is.
Ha nincs bazsalikomos pestód, használhatsz másfajta pestót is, például paradicsomosat vagy rukkolásat. A lényeg, hogy ízletes legyen.
Helyezd vissza a megtöltött bucikat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket előmelegített sütőben 180 °C-on 5–6 percig, amíg a sajt szépen megolvad. Ne süsd túl, különben a buci kiszáradhat.
Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőfüggő lehet. Ha a bucik túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Tálalás előtt locsold meg kevés olívaolajjal, ízlés szerint sózd, borsozd. Frissen, melegen tálalva a legízletesebb, amikor a sajt még nyúlik, a pesto pedig intenzíven illatozik.
A tálalásnál kínálhatsz mellé friss bazsalikomlevelet vagy egy kis tálka balzsamecetkrémet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.