Olasz prosecco cider pohárban rozmaringággal díszítve

Olasz prosecco cider

Az olasz prosecco cider a prosecco elegáns könnyedségét és az alma frissítő édességét ötvözi. Ez az ital a mediterrán életérzés tökéletes kifejezője, amelyet gyakran tálalnak elegáns eseményeken vagy nyári vacsorákon. A citromhéj és a rozmaring hozzáadása tovább gazdagítja az ízvilágot, míg a prosecco pezsgése egyedi karaktert ad az italnak. Ez a recept könnyen elkészíthető, és garantáltan lenyűgözi a vendégeidet egy különleges alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
750 ml Prosecco
1000 ml Almalé
50 g Cukor
1 db Citromhéj
5 g Friss rozmaring
1 db Narancshéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsük az almalevet egy nagy edénybe, és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be, figyelembe véve a prosecco édességét is.

    2

    Adjuk hozzá a citromhéjat, a narancshéjat és a friss rozmaringot az italhoz, hogy különleges ízt kapjon.

    A citrusok héját vékonyan hámozd, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet. A rozmaringot óvatosan mosd meg és szárítsd le.

    3

    Fedd le az edényt, és hagyd állni szobahőmérsékleten 1-2 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább áll, annál intenzívebbek lesznek az ízek. Ne hagyd túl sokáig állni, mert a citrusok íze dominánssá válhat.

    4

    Szűrd át az italt, hogy eltávolítsd a héjakat és a rozmaringot, majd add hozzá a proseccót az almás keverékhez.

    A szűrés során használj finom szövésű szűrőt, hogy a legapróbb részecskék is eltávolításra kerüljenek. A proseccót közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy megőrizze a buborékokat.

    5

    Óvatosan keverd össze, hogy a prosecco buborékai ne vesszenek el.

    Használj fakanalat vagy hosszú nyelű kanalat, és lassan, alulról felfelé keverd, hogy a buborékok megmaradjanak.

    6

    Töltsd az italt steril üvegekbe vagy közvetlenül tálaló poharakba.

    Ha üvegekbe töltöd, ne töltsd tele, mert a prosecco miatt nyomás keletkezhet. A poharakat előhűtsd a hűtőben.

    7

    Hűtsd le az italt a hűtőben legalább 1 órán át, majd tálald hidegen, rozmaringággal díszítve.

    A hideg cider sokkal frissítőbb. Tálalás előtt díszítheted rozmaring ággal és egy szelet naranccsal.