Olluquito csirkével, friss korianderrel tálalva

Olluquito csirkével

Az Olluquito egy hagyományos perui étel, amely a gazdag ízű csirkehús és a zamatos zöldségek kombinációjára épít. Az étel az andoki konyha egyik legismertebb fogása, amely könnyen elkészíthető, de ízletes és tápláló. Az olluquito (vagy sárgarépa/burgonya) textúrája tökéletesen illik a csirkehúshoz, és az ételt igazi különlegességgé varázsolja. A koriander friss íze pedig frissít és még ízletesebbé teszi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (csirkemell vagy csirkecomb)
300 g Olluquito (Andokban elterjedt zöldség, alternatíváként sárgarépa vagy burgonya használható)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
400 ml Zöldség alaplé
1 db Paprika
2 db Paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra, és sózd, borsozd meg.

    Ha csirkecombokat használsz, akkor azokat könnyen le tudod szedni a csontról, hogy kisebb darabokra vágd.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd finomra, és az olívaolajon pirítsd meg egy nagy serpenyőben közepes lángon.

    Pirítás közben ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd addig, amíg minden oldala szép aranybarna nem lesz.

    A csirkehús pirítása segít abban, hogy ízletesebb és gazdagabb ízű legyen.

    4

    A paprikát és paradicsomot vágd fel, és add hozzá a serpenyőbe, keverd el, és főzd tovább 5-7 percig.

    A paradicsomnak köszönhetően az étel egy kis savanykás ízt kap, ami remekül illik a csirkehúshoz.

    5

    Add hozzá az olluquitót (vagy alternatív zöldséget), és öntsd rá a zöldség alaplevet. Lefedve főzd 20-25 percig, amíg a hús megpuhul, és az alaplé kissé elpárolgott.

    Ha nincs olluquito, használhatsz sárgarépát vagy burgonyát, hogy hasonló textúrát és ízt kapj.

    6

    Amikor minden elkészült, vedd le a tűzről, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss, citrusos íze remekül kiegészíti az ételt, és frissességet ad neki.

    7

    Tálald melegen, köretként vagy önálló ételként.

    A főzés során keletkező ízeket jól megérzik a zöldségek, így a tálalás előtt próbáld meg kóstolni, és ha szükséges, még sóval ízesíteni.