A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra, és sózd, borsozd meg.
Ha csirkecombokat használsz, akkor azokat könnyen le tudod szedni a csontról, hogy kisebb darabokra vágd.
A hagymát és fokhagymát vágd finomra, és az olívaolajon pirítsd meg egy nagy serpenyőben közepes lángon.
Pirítás közben ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd addig, amíg minden oldala szép aranybarna nem lesz.
A csirkehús pirítása segít abban, hogy ízletesebb és gazdagabb ízű legyen.
A paprikát és paradicsomot vágd fel, és add hozzá a serpenyőbe, keverd el, és főzd tovább 5-7 percig.
A paradicsomnak köszönhetően az étel egy kis savanykás ízt kap, ami remekül illik a csirkehúshoz.
Add hozzá az olluquitót (vagy alternatív zöldséget), és öntsd rá a zöldség alaplevet. Lefedve főzd 20-25 percig, amíg a hús megpuhul, és az alaplé kissé elpárolgott.
Ha nincs olluquito, használhatsz sárgarépát vagy burgonyát, hogy hasonló textúrát és ízt kapj.
Amikor minden elkészült, vedd le a tűzről, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss, citrusos íze remekül kiegészíti az ételt, és frissességet ad neki.
Tálald melegen, köretként vagy önálló ételként.
A főzés során keletkező ízeket jól megérzik a zöldségek, így a tálalás előtt próbáld meg kóstolni, és ha szükséges, még sóval ízesíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.