A rizst öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. A rizst addig főzd, amíg puha és ragacsos lesz.
A jó minőségű rizs elengedhetetlen az omusubihoz, próbálj olyan fajtát választani, amely kifejezetten sushi készítésére való.
Miután a rizs elkészült, hagyd kicsit hűlni, hogy kézmelegre hűljön, de ne legyen hideg.
A rizst nem szabad teljesen lehűteni, mert így könnyebb formázni és tapadósabb lesz.
A umeboshit (savanyított szilvát) vágd fel apróra, és a magot távolítsd el. Ha szeretnéd, a szilvát egy kicsit összetörheted, hogy még jobban elférjen a rizsben.
Az umeboshi nagyon sós, ezért próbálj annyit hozzáadni, hogy az étel íze ne legyen túl sós.
A rizsből formálj kis golyókat vagy háromszög formákat a kezeid között. A közepükbe tegyél egy kis umeboshit.
Ha nedves kezekkel dolgozol, könnyebben formázhatod meg a rizst, és nem fog rátapadni a kezedre.
A nori algát vágd kisebb darabokra, és tedd a rizs köré, hogy meg tudd enni, vagy hogy tartást adjon neki.
Ha szeretnéd, a nori algát enyhén meg is piríthatod, hogy intenzívebb ízt kapj.
Szórd meg a kész omusubit szezámmaggal, hogy extra ízt és ropogósságot adjon.
A szezámmag nemcsak ízesíti az ételt, hanem szép díszítést is ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.