Omusubi umeboshival, japán rizsgolyó savanyított szilvával és nori alga lapokkal.

Omusubi umeboshival (savanyított szilva)

Az Omusubi, más néven japán rizsgolyó, egy tradicionális étel, amelyet általában rizsből formálnak, és különféle töltelékekkel, mint például savanyított szilva (umeboshi), hal vagy zöldségek, ízesítenek. Az umeboshi savanyú, sós íze egyedülálló karaktert ad a rizsgolyóknak, és hagyományosan Japánban szendvicsként vagy étkezés kiegészítőjeként fogyasztják. Ez az étel nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető, és tökéletes választás piknikekhez vagy gyors napi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér rizs
2 db Umeboshi (savanyított szilva)
1 lap Nori (szárított tengeri alga)
1 tk. Sós víz
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. A rizst addig főzd, amíg puha és ragacsos lesz.

    A jó minőségű rizs elengedhetetlen az omusubihoz, próbálj olyan fajtát választani, amely kifejezetten sushi készítésére való.

    2

    Miután a rizs elkészült, hagyd kicsit hűlni, hogy kézmelegre hűljön, de ne legyen hideg.

    A rizst nem szabad teljesen lehűteni, mert így könnyebb formázni és tapadósabb lesz.

    3

    A umeboshit (savanyított szilvát) vágd fel apróra, és a magot távolítsd el. Ha szeretnéd, a szilvát egy kicsit összetörheted, hogy még jobban elférjen a rizsben.

    Az umeboshi nagyon sós, ezért próbálj annyit hozzáadni, hogy az étel íze ne legyen túl sós.

    4

    A rizsből formálj kis golyókat vagy háromszög formákat a kezeid között. A közepükbe tegyél egy kis umeboshit.

    Ha nedves kezekkel dolgozol, könnyebben formázhatod meg a rizst, és nem fog rátapadni a kezedre.

    5

    A nori algát vágd kisebb darabokra, és tedd a rizs köré, hogy meg tudd enni, vagy hogy tartást adjon neki.

    Ha szeretnéd, a nori algát enyhén meg is piríthatod, hogy intenzívebb ízt kapj.

    6

    Szórd meg a kész omusubit szezámmaggal, hogy extra ízt és ropogósságot adjon.

    A szezámmag nemcsak ízesíti az ételt, hanem szép díszítést is ad neki.