A tojásokat készítsd el onsen tamago módon. Tedd a tojásokat egy fazékba, majd önts rájuk forró vizet. Hagyd őket 20-25 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája folyós marad.
A megfelelő hőmérséklet kulcsfontosságú. Ha túl hosszú ideig főzöd a tojást, a sárgája túl kemény lesz.
A sertéshúst szeleteld fel vékony csíkokra, és egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat.
A húsokat ne zsúfold túl a serpenyőben, hogy egyenletesen süljenek.
Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedni kezd.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ügyelj, hogy ne piruljon túl.
Öntsd rá a szójaszószt, mirint és cukrot, majd alacsony hőmérsékleten párold a húst 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A mirin édes íze jól kiegészíti a szójaszósz sós karakterét.
Amíg a hús párolódik, főzd meg a rizst. Tálald a rizst egy mély tálban, és kanalazd rá a pörkölt húst.
A rizsnek puhanak kell lennie, hogy a hús jól tapadjon hozzá.
Törd fel a tojásokat, és helyezd őket a húsra. Díszítsd friss korianderrel és zöldhagymával.
A friss koriander és zöldhagyma frissességet ad a fogásnak.
Tálald az Onsen Tamagot pörkölt húsos tálon, és élvezd a gazdag ízeket.
Ez az étel különleges vendégváró fogás lehet, és tökéletesen illik egy könnyed vacsorához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.