Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima macaronhéjhoz. Ne hagyd ki!
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben felverődjön. A cukrot fokozatosan adagold, hogy a hab stabil maradjon.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
Ez a legkritikusabb lépés. A túlkeverés lapos macaronokat eredményez. Óvatosan forgasd össze a hozzávalókat.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a szép 'talp' kialakulásához.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a macaronok teteje repedezik, vedd lejjebb a hőfokot.
A tölteléket készítsd el: az Oreo kekszeket törd össze, majd egy tálban keverd össze a tejszínnel és a felolvasztott fehér csokoládéval.
A fehér csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek sűrűbbé válni, így könnyebb vele dolgozni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
Válassz ki két egyforma méretű macaronhéjat a párosításhoz.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít az ízeknek összeérni és a macaronok állagának javulni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.