Oreo macaron

Oreo macaron

A macaron egy francia édesség, amely az 18. század végén kezdett elterjedni. Az Oreo keksz egy klasszikus édesség, amely 1912 óta van jelen a piacon, és azóta rengeteg variációban létezik. Az Oreo macaron ötvözi a két édesség legjobb tulajdonságait, és egy igazán finom, krémes desszertet eredményez.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
10 db Oreo keksz
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima macaronhéjhoz. Ne hagyd ki!

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben felverődjön. A cukrot fokozatosan adagold, hogy a hab stabil maradjon.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    Ez a legkritikusabb lépés. A túlkeverés lapos macaronokat eredményez. Óvatosan forgasd össze a hozzávalókat.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a szép 'talp' kialakulásához.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a macaronok teteje repedezik, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    A tölteléket készítsd el: az Oreo kekszeket törd össze, majd egy tálban keverd össze a tejszínnel és a felolvasztott fehér csokoládéval.

    A fehér csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen.

    8

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek sűrűbbé válni, így könnyebb vele dolgozni.

    9

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    Válassz ki két egyforma méretű macaronhéjat a párosításhoz.

    10

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít az ízeknek összeérni és a macaronok állagának javulni.