Az Oreo kekszeket darabold apróra, majd tedd félre.
A kekszeket zacskóba téve sodrófával is apríthatod, így gyorsabb és egyszerűbb.
A mascarpone sajtot és a tejszínt keverd össze egy tálban, majd add hozzá a cukrot, és keverd simára.
A mascarpone és a tejszín legyen hűtött, így könnyebben habosítható.
A vajat olvaszd fel, és kenj meg vele egy réteslapot, majd szórd meg az aprított Oreo keksszel.
Ne használj túl sok vajat, mert a réteslap elázhat. Egyenletesen kend el a felületen.
A mascarponés keveréket oszd el egyenletesen a réteslapokon, majd hajtsd fel őket és tekerd fel óvatosan.
A réteslapok könnyen szakadnak, ezért óvatosan bánj velük. Ne töltsd túl, mert kifolyhat a krém.
Az egyes réteseket egy kivajazott tepsibe helyezd.
A tepsit sütőpapírral is kibélelheted, így biztosan nem ragad le a rétes.
A tojást verd fel, és kend meg vele a rétesek tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.
A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy könnyebben kenhető legyen.
Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a réteseket 30-40 percig, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg a rétes. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Tálalás előtt hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen.
Porcukorral is megszórhatod a tetejét tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.