Oreo rétes tálalva

Oreo rétes

Az Oreo rétes egy igazán különleges édesség, amely a híres Oreo keksz ízét ötvözi a hagyományos magyar réteslapok könnyed és ropogós textúrájával. Az édes, csokoládés töltelék és a keksz roppanóssága igazán különlegessé teszi ezt a desszertet. Az Oreo rétes egy igazi kedvenc, amely gyorsan népszerűvé válik családi összejöveteleken, kávés szünetekben vagy különleges alkalmakon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
10 db Réteslap
200 g Oreo keksz
250 g Mascarpone sajt
200 ml Tejszín
50 g Cukor
50 g Vaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az Oreo kekszeket darabold apróra, majd tedd félre.

    A kekszeket zacskóba téve sodrófával is apríthatod, így gyorsabb és egyszerűbb.

    2

    A mascarpone sajtot és a tejszínt keverd össze egy tálban, majd add hozzá a cukrot, és keverd simára.

    A mascarpone és a tejszín legyen hűtött, így könnyebben habosítható.

    3

    A vajat olvaszd fel, és kenj meg vele egy réteslapot, majd szórd meg az aprított Oreo keksszel.

    Ne használj túl sok vajat, mert a réteslap elázhat. Egyenletesen kend el a felületen.

    4

    A mascarponés keveréket oszd el egyenletesen a réteslapokon, majd hajtsd fel őket és tekerd fel óvatosan.

    A réteslapok könnyen szakadnak, ezért óvatosan bánj velük. Ne töltsd túl, mert kifolyhat a krém.

    5

    Az egyes réteseket egy kivajazott tepsibe helyezd.

    A tepsit sütőpapírral is kibélelheted, így biztosan nem ragad le a rétes.

    6

    A tojást verd fel, és kend meg vele a rétesek tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.

    A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy könnyebben kenhető legyen.

    7

    Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a réteseket 30-40 percig, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg a rétes. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Tálalás előtt hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    Porcukorral is megszórhatod a tetejét tálalás előtt.