Oshizushi tamagóval, sushi rizs és tojásos omlett, tálalva egy tálban

Oshizushi tamagóval

Az Oshizushi egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran találhatunk sushi éttermekben, és sokféleképpen készíthető. A sushi rizs ízesítése és a tamago finom, édes íze egy tökéletes harmóniát alkot, amely gazdag ízvilágot ad. Az étel elkészítésekor figyeljünk arra, hogy a rizs egyenletesen készüljön, hogy a sushi könnyen formázható legyen. A tamagó elkészítése a legfontosabb rész, mert az édes tojásos omlett a sushi ízét kiemeli.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sushi rizs
360 ml Víz
60 ml Rizs ecet
30 g Cukor
1 tk.
2 db Tamago (tojásos omlett)
1 db Nori (sushi algalap)
2 ek. Sushi ecet
1 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a sushi rizst. A rizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Ezután főzd meg a rizst vízben, a csomagolás utasításai szerint.

    Ha nem vagy biztos benne, hogy a rizs elég puha, próbáld ki a \'tűzhely módszert\', ahol egy kis ideig alacsony hőmérsékleten főzöd.

    2

    Miután a rizs megfőtt, készítsd el az ecetes keveréket. A rizsecethez adj cukrot és sót, majd melegítsd fel egy kis lángon, hogy feloldódjon.

    Ne forrald a keveréket, csak melegítsd, hogy a cukor és a só feloldódjon!

    3

    Miután az ecet elolvadt, öntsd rá a főtt rizsre, majd alaposan keverd össze, hogy a rizs minden szemét bevonja a fűszeres keverék.

    Ne keverd túl erősen a rizst, mert megsérülhetnek a szemek. A keverés legyen óvatos és gyengéd.

    4

    A tamago elkészítéséhez verj fel két tojást egy tálban. Adj hozzá egy csipetnyi sót és egy kis vízet, majd forrósítsd fel az olajat egy kis serpenyőben.

    Használj egy hosszú, lapos serpenyőt a tamago elkészítéséhez, hogy könnyebben tudj vékony rétegeket sütni.

    5

    Öntsd a tojásos keveréket a serpenyőbe, és egyenletesen terítsd szét. Süss egy vékony omlettet, majd óvatosan hajtsd félbe. Ismételd meg a folyamatot, amíg el nem készül az omlett.

    A tamagot a legjobban akkor készítheted el, ha közepes lángon dolgozol, hogy a tojás egyenletesen sül és nem ég meg.

    6

    A kész tamagot vágd vékony csíkokra. Ezen kívül, ha szeretnéd, készíthetsz wasabi-t a sushi mellé, amit a tamagóval együtt tálalsz.

    A tamagot lehet egy kicsit édesebbre is készíteni, ha több cukrot adsz hozzá.

    7

    A sushi összeszereléséhez vágj egy nori lapot a kívánt méretűre. Tedd a nori lapot egy sushi formába, majd halmozd rá a rizst és a tamagot, ügyelve arra, hogy a rizs ne legyen túl vastag.

    A rizs felvitele előtt nedvesítsd meg a kezed, hogy ne ragadjon bele a rizs.

    8

    Tegyük a kész oshizushit egy tálra, és tálaljuk a friss tamagóval és wasabival.

    A sushi frissen a legjobb, de egy kis idő után is finom marad, ha légmentesen tárolod.