Először készítsd el a sushi rizst. A rizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Ezután főzd meg a rizst vízben, a csomagolás utasításai szerint.
Ha nem vagy biztos benne, hogy a rizs elég puha, próbáld ki a \'tűzhely módszert\', ahol egy kis ideig alacsony hőmérsékleten főzöd.
Miután a rizs megfőtt, készítsd el az ecetes keveréket. A rizsecethez adj cukrot és sót, majd melegítsd fel egy kis lángon, hogy feloldódjon.
Ne forrald a keveréket, csak melegítsd, hogy a cukor és a só feloldódjon!
Miután az ecet elolvadt, öntsd rá a főtt rizsre, majd alaposan keverd össze, hogy a rizs minden szemét bevonja a fűszeres keverék.
Ne keverd túl erősen a rizst, mert megsérülhetnek a szemek. A keverés legyen óvatos és gyengéd.
A tamago elkészítéséhez verj fel két tojást egy tálban. Adj hozzá egy csipetnyi sót és egy kis vízet, majd forrósítsd fel az olajat egy kis serpenyőben.
Használj egy hosszú, lapos serpenyőt a tamago elkészítéséhez, hogy könnyebben tudj vékony rétegeket sütni.
Öntsd a tojásos keveréket a serpenyőbe, és egyenletesen terítsd szét. Süss egy vékony omlettet, majd óvatosan hajtsd félbe. Ismételd meg a folyamatot, amíg el nem készül az omlett.
A tamagot a legjobban akkor készítheted el, ha közepes lángon dolgozol, hogy a tojás egyenletesen sül és nem ég meg.
A kész tamagot vágd vékony csíkokra. Ezen kívül, ha szeretnéd, készíthetsz wasabi-t a sushi mellé, amit a tamagóval együtt tálalsz.
A tamagot lehet egy kicsit édesebbre is készíteni, ha több cukrot adsz hozzá.
A sushi összeszereléséhez vágj egy nori lapot a kívánt méretűre. Tedd a nori lapot egy sushi formába, majd halmozd rá a rizst és a tamagot, ügyelve arra, hogy a rizs ne legyen túl vastag.
A rizs felvitele előtt nedvesítsd meg a kezed, hogy ne ragadjon bele a rizs.
Tegyük a kész oshizushit egy tálra, és tálaljuk a friss tamagóval és wasabival.
A sushi frissen a legjobb, de egy kis idő után is finom marad, ha légmentesen tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.