A padlizsánt vágd fél centiméteres szeletekre. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalán 5-7 percig, amíg aranybarnák és puhák lesznek.
A padlizsán hajlamos felszívni az olajat, így érdemes több olívaolajat használni vagy egy kis vizet is hozzáadni a sütéshez.
A paradicsomot vágd félbe, és a vágott felüket dörzsöld a kenyérszeletekbe, hogy a kenyér átvegye a paradicsom levét.
A paradicsomot annyira ne vágd apróra, hogy könnyen átjárja a kenyér felületét.
A kenyérszeleteket pirítsd meg egy serpenyőben, vagy tegyél a sütőbe, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.
Ha a kenyér pirulásakor egy kis fokhagymát is dörzsölsz a pirított felületére, még ízletesebb lesz.
Miután a kenyér megpirult, helyezd a paradicsomos kenyérre a sült padlizsánt, majd locsold meg egy kis olívaolajjal.
A friss olívaolaj különösen ínycsiklandóvá teszi az ételt, és még gazdagabbá teszi az ízeket.
Sózd, borsozd, és tálalás előtt szórj rá friss bazsalikomleveleket.
A bazsalikom igazán friss, aromás ízt ad a fogásnak, és díszítésként is jól mutat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.