Pa amb tomàquet i albergínia, paradicsomos kenyér, sült padlizsánnal és bazsalikommal díszítve

Pa amb tomàquet i albergínia

A Pa amb tomàquet egy klasszikus katalán étel, amelyet gyakran tálalnak tapas formájában. Az étel egyszerűségében rejlik a varázsa: ropogós kenyér, dörzsölt friss paradicsom és egy kis olívaolaj. A padlizsán hozzáadása egy új, gazdag textúrát és ízt ad, míg a bazsalikom frissességet biztosít. Ezt az ételt akár reggelire, akár könnyű ebédre is fogyaszthatjuk, és bármilyen alkalomra tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 szelet Fehér kenyér
3 db Érett paradicsom
1 db Friss padlizsán
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Friss bors
1 ág Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt vágd fél centiméteres szeletekre. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalán 5-7 percig, amíg aranybarnák és puhák lesznek.

    A padlizsán hajlamos felszívni az olajat, így érdemes több olívaolajat használni vagy egy kis vizet is hozzáadni a sütéshez.

    2

    A paradicsomot vágd félbe, és a vágott felüket dörzsöld a kenyérszeletekbe, hogy a kenyér átvegye a paradicsom levét.

    A paradicsomot annyira ne vágd apróra, hogy könnyen átjárja a kenyér felületét.

    3

    A kenyérszeleteket pirítsd meg egy serpenyőben, vagy tegyél a sütőbe, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.

    Ha a kenyér pirulásakor egy kis fokhagymát is dörzsölsz a pirított felületére, még ízletesebb lesz.

    4

    Miután a kenyér megpirult, helyezd a paradicsomos kenyérre a sült padlizsánt, majd locsold meg egy kis olívaolajjal.

    A friss olívaolaj különösen ínycsiklandóvá teszi az ételt, és még gazdagabbá teszi az ízeket.

    5

    Sózd, borsozd, és tálalás előtt szórj rá friss bazsalikomleveleket.

    A bazsalikom igazán friss, aromás ízt ad a fogásnak, és díszítésként is jól mutat.