Pa amb tomàquet i sobrassada, frissen tálalva, olívaolajjal és bazsalikommal

Pa amb tomàquet i sobrassada

A Pa amb tomàquet i sobrassada a katalán konyha egyik legismertebb étke, amit reggelire, ebédre vagy könnyű vacsoraként is fogyasztanak. Az étel alapját a friss paradicsom, a ropogós kenyér és a fűszeres sobrassada adja. A Katalóniában már évszázadok óta készítik, és mindig friss, helyi alapanyagokat használnak hozzá. A Pa amb tomàquet i sobrassada egy egyszerű, de rendkívül ízletes étel, amely bármilyen étkezéshez jól illik, és a mediterrán ízek igazi élvezetét nyújtja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss ciabatta vagy baguette
2 db Érett paradicsom
100 g Sobrassada
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
1 ek. Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyeret szeleteld fel vastagabb darabokra, és pirítsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben vagy sütőben.

    Ha sütőben pirítod, a kenyér kívül ropogós, belül puha marad. Ha serpenyőben pirítod, ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    2

    A paradicsomokat hámozd meg (ha szeretnéd), majd vágd fel kisebb darabokra. A fokhagymát finomra aprítsd fel.

    A paradicsomot könnyedén meghámozhatod, ha forró vízbe mártod, majd hideg vízbe öntöd, így könnyen lejön a héja.

    3

    A pirított kenyérre dörzsöld rá a fokhagymát, majd halmozd rá a felvágott paradicsomot.

    Ne sajnáld a fokhagymát, mert igazán intenzív ízt ad a pirítósnak.

    4

    A sobrassadát tedd egy serpenyőbe, és enyhén pirítsd meg, amíg a zsírok felolvadnak, majd halmozd a paradicsomos kenyérre.

    A sobrassada pirítása segít, hogy az ízek jobban előjöjjenek, de vigyázz, hogy ne süsd túl.

    5

    Locsold meg olívaolajjal, majd szórd meg friss bazsalikommal és sóval.

    A bazsalikom friss íze tökéletesen illik a sobrassadához, és kiemeli az étel ízvilágát.

    6

    Tálald az ételt azonnal, frissen.