Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánokat és a kápia paprikákat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
A sütőt érdemes alsó-felső sütésre állítani, hogy a zöldségek egyenletesen süljenek.
Süsd a zöldségeket 25-30 percig, amíg a padlizsánok megpuhulnak és a paprikák héja megfeketedik.
A sütési idő a zöldségek méretétől függően változhat. Időnként ellenőrizd, hogy ne égjenek meg.
A sült paprikák héját húzd le, miután kicsit kihűltek, és távolítsd el a magokat.
A paprikákat tedd egy zacskóba a sütés után, zárd le, és hagyd állni 10 percig. Így a gőzben könnyebben lejön a héjuk.
A sült padlizsán belsejét kanalazd ki, és helyezd egy késes aprítóba.
Ha a padlizsán kesernyés, sózd meg a belsejét kikanalazás után, és hagyd állni 10 percig. A só kihúzza a keserű levét, amit utána leöblíthetsz.
Add hozzá a sült paprikát, zúzott fokhagymát, citromlevet, sót, borsot és 2 evőkanál olívaolajat. Turmixold simára.
Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több citromlevet, sót, borsot vagy fokhagymát.
Tálalás előtt szórd meg aprított friss petrezselyemmel és locsold meg a maradék olívaolajjal. Friss kenyérrel vagy zöldségekkel kínáld.
A padlizsánkrémet hűtőben tárolva 2-3 napig eláll. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.