A padlizsánt 200°C-ra előmelegített sütőben süsd meg kb. 30 percig, amíg teljesen megpuhul és a héja sötét lesz.
Szúrd meg a padlizsánt villával sütés előtt, hogy ne robbanjon fel a sütőben.
A megsült padlizsánt hagyd kicsit hűlni, majd kanalazd ki a belsejét és tedd egy tálba.
A padlizsánt könnyebben meg tudod hámozni, ha sütés után egy zacskóba teszed pár percre.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, olívaolajat és az oregánót, majd botmixerrel pürésítsd simára.
Ízlés szerint adhatsz hozzá csípős paprikát is a padlizsánkrémhez.
A lisztet keverd össze a sóval, cukorral és az élesztővel, majd add hozzá a langyos vizet és az olívaolajat. Gyúrd lágy, rugalmas tésztává.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt.
A tésztát letakarva keleszd meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.
A tésztát meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.
A megkelt tésztát borítsd lisztezett felületre, majd oszd négy egyenlő részre. Nyújtsd ki mindegyiket kb. 3 mm vastag kör alakúra.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor sütés közben elszakadhat. Ha ragad, használj több lisztet.
A tészta egyik felére kanalazz padlizsánkrémet, majd szórd meg a reszelt mozzarellával. Ügyelj arra, hogy a széleken hagyj kb. 1 cm helyet a hajtogatáshoz.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.
Hajtsd félbe a tésztát úgy, hogy egy félhold alakú calzone-t kapj. A széleket nyomkodd le erősen, majd egy villával is nyomd össze, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A villa használata segít, hogy a szélek biztosan összetapadjanak.
Egy felvert tojással kend meg a calzone tetejét, hogy aranybarna színt kapjon sütés után.
A tojás helyett használhatsz egy kis tejet vagy olvasztott vajat is a calzone tetejére a szép szín érdekében.
Előmelegített sütőben, 200°C-on süsd kb. 20 percig, amíg a calzone szép aranybarnára sül.
Ha a calzone teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald frissen, esetleg extra padlizsánkrémmel a tetején.
Azonnal tálalva a legfinomabb, de ha marad, másnap is jó. A padlizsánkrémet érdemes előre elkészíteni, hogy a tészta elkészítésekor már kéznél legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.